BEZ GLUTENU

Bezgluten Makaron filini 250 g

Obniżka! Bezgluten Makaron filini 250 g Zobacz większe

Nazwa: Bezgluten Makaron filini 250 g

Ilość: 250 g

NASZA CENA! 7,49 zł
do 2024-05-04

Cena za kilogram 29,96 zł

7,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta BEZGLUTEN Sp. z o.o.
Posądza 128
32-104 Koniusza
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera
Składniki mąka kukurydziana
mąka ryżowa
O produkcie Czy wiesz, że:
W diecie bezglutenowej występuje niedobór witamin z grupy B, oraz minerałów takich jak między innymi: magnez, selen, miedź i żelazo.
Nasz makaron jest źródłem witaminy B1 i magnezu, posiada również wysoką zawartość selenu, miedzi i żelaza.
Selen - opóźnia procesy starzenia się organizmu, dlatego często nazywany jest pierwiastkiem młodości. Jedną z najważniejszych funkcji jaką selen pełni w naszym organizmie jest wzmocnienie układu odpornościowego.
Miedź - pierwiastek ten ma duży wpływ na wygląd naszej skóry, ale przede wszystkim zapewnia sprawną pracę serca i uczestniczy, wraz z żelazem, w transporcie tlenu w całym organizmie. Ponadto, miedź wspomaga układ odpornościowy i zapobiega osteoporozie.
Żelazo - ważny składnik hemoglobiny, odpowiedzialny za stan krwi i transport tlenu. Zapobiega infekcjom wirusowym.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny BEZGLUTEN Sp. z o.o.
Posądza 128
32-104 Koniusza
tel. +48 12 / 626 58 08, +48 12 / 626 38 88
www.bezgluten.com
e-mail: biuro@bezgluten.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron - fusilli (nitki cienkie) bezglutenowy
Wartości odżywcze 100 g
Wartość energetyczna:: 1499 kJ
Wartość energetyczna:: 353 kcal
Tłuszcz:: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,1 g
Węglowodany:: 80 g
w tym cukry:: 1,4 g
Błonnik:: 1,9 g
Białko:: 6,2 g
Sól:: 0,02 g
Witaminy i minerały::
Tiamina:: 0,18 mg (16%)**
Magnez:: 82,8 mg (22%)**
Selen:: 0,030 mg (55%)**
Miedź:: 1,55 mg (155%)**
Żelazo:: 123 mg (17,2%)**
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Czas gotowania: 6-7 minut

Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować według podanego czasu na etykiecie.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Na 1 litr wody należy wrzucić 100 g makaronu.

Opis produktu

Bezgluten Makaron filini 250 g
Czy wiesz, że: W diecie bezglutenowej występuje niedobór witamin z grupy B, oraz minerałów takich jak między innymi: magnez, selen, miedź i żelazo. Nasz makaron jest źródłem witaminy B1 i magnezu, posiada również wysoką zawartość selenu, miedzi i żelaza. Selen - opóźnia procesy starzenia się organizmu, dlatego często nazywany jest pierwiastkiem młodości. Jedną z najważniejszych funkcji jaką selen pełni w naszym organizmie jest wzmocnienie układu odpornościowego. Miedź - pierwiastek ten ma duży wpływ na wygląd naszej skóry, ale przede wszystkim zapewnia sprawną pracę serca i uczestniczy, wraz z żelazem, w transporcie tlenu w całym organizmie. Ponadto, miedź wspomaga układ odpornościowy i zapobiega osteoporozie. Żelazo - ważny składnik hemoglobiny, odpowiedzialny za stan krwi i transport tlenu. Zapobiega infekcjom wirusowym.

30 inne produkty w tej samej kategorii: