BIAŁE I TWAROGOWE

Président Twaróg sernikowy 1 kg

Nazwa: Président Twaróg sernikowy 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 16,09 zł

Cena za kilogram 16,09 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

16,09 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki twaróg
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Adres zwrotny Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Twaróg 4 % tłuszczu.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 384 kJ / 92 kcal
Tłuszcz : 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,8 g
Węglowodany : 4,2 g
w tym cukry : 3,9 g
Białko : 9,7 g
Sól : 0,10 g
Przepisy Krakowski sernik z kratką

Składniki
Kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa)
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- ¼ szklanki cukru
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 %
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 8 jaj
- Masło 200 g
- 250 g cukru
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej
- Cukier wanilinowy
- Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki

Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C.

Opis produktu

Président Twaróg sernikowy 1 kg
Do ciast i naleśników.

30 inne produkty w tej samej kategorii: