BIAŁE I TWAROGOWE

Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg

Obniżka! Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg Zobacz większe

Nazwa: Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg

Ilość: 1.00 kg

NASZA CENA! 9,99 zł
do 2024-03-30

Cena za kilogram 9,99 zł

9,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Dodatki Składniki modyfikowane genetycznie: Nie zawiera
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Adres zwrotny Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ser twarogowy homogenizowany.
Wartości odżywcze Przeciętna wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 417 kJ/99 kcal
tłuszcz: 4,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
węglowodany: 4,0 g
- w tym cukry: 4,0 g
białko: 10,9 g
sól: 0,17 g
Przepisy Sernik tradycyjny

Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo,
9 jaj, 150 g masła,
1½ szklanki cukru,
3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek.

Przygotowanie
- Oddzielić białka od żółtek. Masło stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać masło stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki.
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
- Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami.
- Piec w piekarniku w temp. 170 °C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.

Opis produktu

Zott Primo Twaróg sernikowy 1 kg

30 inne produkty w tej samej kategorii: