BIAŁE I TWAROGOWE

Président Twaróg sernikowy z mascarpone 1 kg

Nazwa: Président Twaróg sernikowy z mascarpone 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 33,70 zł

Cena za kilogram 33,70 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

33,70 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki twaróg
ser mascarpone 20 % (śmietanka, mleko, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Adres zwrotny Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7,
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Twaróg z serem mascarpone.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 518 kJ / 124 kcal
Tłuszcz : 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 5,3 g
Węglowodany : 4,1 g
w tym cukry : 4,1 g
Białko : 8,5 g
Sól : 0,13 g
Przepisy Sernik z kremem z białej czekolady i limonki

Spód:
-150 g herbatników
- 3 łyżki masła

Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 6 jajek
- 2 łyżeczki cukru wanilinowengo

Sposób przyrządzenia
Wyłóż spód tortownicy pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z miękkim masłem. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président utrzyj z cukrem. Miksując, dodaj jajka i sok z cytryny. Masę serową wylej na schłodzony spód. Tortownicę owiniętą szczelnie folią aluminiową wstaw do większego naczynia, wypełnionego do połowy wrzątkiem. Tak przygotowany sernik piecz przez 10 min. w 180°C, a następnie przez 90 min w 110°C. Gotowy sernik pozostaw w piekarniku do ostygnięcia, a następnie przełóż do lodówki na minimum 4-5 godzin.

Krem z białej czekolady z limonką:
- 200 g białej czekolady
- 100 g śmietanki 30 %
- sok z 1 limonki i 0,5 łyżeczki skórki otartej z limonki

Sposób przyrządzenia
Śmietankę i posiekaną czekoladę podgrzewaj w garnuszku na małym ogniu, do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj sok i skórkę, wymieszaj. Polej schłodzony sernik i wstaw do lodówki do stężenia. Udekoruj sezonowymi owocami.

Opis produktu

Président Twaróg sernikowy z mascarpone 1 kg

30 inne produkty w tej samej kategorii: