BUDYŃ

Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g

Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g

Ilość: 40 g

Cena 1,22 zł

Cena za kilogram 30,50 zł

1,22 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.,
Ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
cukier palony
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.,
Ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta,
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl,
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g
1 porcja = 142 g
(%*)
Energia: 381 kJ
542 kJ
6 %
Energia: 90 kcal
128 kcal
6 %
Tłuszcz: 1,8 g
2,5 g
4 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1 g
1,5 g
8 %
Węglowodany: 16 g
22 g
8 %
w tym Cukry: 9,6 g
14 g
16 %
Białko: 3 g
4,3 g
9 %
Sól: 0,11 g
0,15 g
3 %
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. :


1 porcja = około 142 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :
Przepisy Kostka toffi bez pieczenia

Składniki:
- 380 g herbatników
- 500 g masy kajmakowej
- 700 ml mleka
- 100 g masła
- 2 budynie smak Toffi Dr. Oetkera
- 100 ml śmietanki 30 % tł.
- 200 g czekolady mlecznej
- 200 g solonych orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania:
Formę 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż herbatnikami. Podgrzej połowę porcji masy kajmakowej i rozsmaruj na herbatnikach. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. 500 ml mleka przelej do garnka, dodaj drugą połowę masy kajmakowej oraz masło. Wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj wymieszane w pozostałej porcji mleka budynie. Ponownie zagotuj do zgęstnienia. Jeszcze ciepły budyń przelej na ciasto, wyłóż kolejną warstwę ciasteczek. Śmietankę podgrzej i zalej nią połamaną czekoladę. Odstaw na kilka minut, po czym wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylej na ciasto, posyp orzeszkami i odstaw na noc do lodówki.

Opis produktu

Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: