Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Budyń smak malinowy 40 g
Ilość: 40 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA. |
Składniki | skrobia kukurydziana skrobia ziemniaczana aromaty 0,1% koncentrat soku malinowego w proszku koncentrat z buraka |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Budyń w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 142 g (%*) Energia: 382 kJ 542 kJ 6% Energia: 90 kcal 128 kcal 6% Tłuszcz : 1,8 g 2,5 g 4% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 1 g 1,5 g 8% Węglowodany : 16 g 22 g 8% w tym Cukry : 9,6 g 14 g 16% Białko : 3 g 4,3 g 9% Sól : 0,10 g 0,15 g 3% Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.: 1 porcja = około 142 g: *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Przepisy | Przepis na: Charlotte malinową Składniki: - 300 g podłużnych biszkoptów - 750 g malin - 500 ml mleka - 100 g cukru - 2 Budynie smak Malinowy Dr. Oetkera - 100 g białej czekolady - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone Sposób przygotowania: Dno i boki tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż folią (najlepiej z rękawa do pieczenia). Biszkopty przytnij tak, by utrzymały się w pionie. Wyłóż nimi boki i dno formy. Do wysokiego naczynia odlej około 150 ml mleka, dodaj cukier i budynie, wymieszaj. 500 g malin zblenduj i przetrzyj przez sitko. Przelej do garnka, dodaj 350 ml mleka, zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj budynie wymieszane z mlekiem i cukrem. Cały czas mieszając ponownie zagotuj. Odstaw do przestudzenia, mieszając co jakiś czas, by nie powstała skorupka. Krem budyniowy przełóż do formy, przykryj folią spożywczą, tak, by stykała się z budyniem, wstaw do lodówki do schłodzenia. Kawałki białej czekolady przełóż do miseczki. Podgrzej 100 ml śmietanki i zalej nią czekoladę. Odstaw na kilka minut do rozpuszczenia się czekolady, dokładnie wymieszaj. Schłodzoną śmietankę ubij z mascarpone, na końcu przelej rozpuszczoną czekoladę i krótko zmiksuj. Zdejmij folię z kremu budyniowego i wciśnij w krem kilka malin. Następnie nałóż krem z białej czekolady. Udekoruj pozostałymi malinami. Odstaw na ok. 6 godz. do lodówki. |
35 g
35 g
60 g
60 g
60 g
45 g
40 g
40 g
60 g
64 g
64 g
64 g
64 g
63 g
45 g
40 g
60 g
35 g
41 g
43 g
40 g
40 g
40 g
45 g
40 g
39 g
38 g
35 g
59 g