BUDYŃ

Dr. Oetker Budyń smak malinowy 40 g

Nazwa: Dr. Oetker Budyń smak malinowy 40 g

Ilość: 40 g

Cena 1,22 zł

Cena za kilogram 30,50 zł

1,22 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
0,1% koncentrat soku malinowego w proszku
koncentrat z buraka
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = 142 g
(%*)
Energia: 382 kJ
542 kJ
6%
Energia: 90 kcal
128 kcal
6%
Tłuszcz : 1,8 g
2,5 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 1 g
1,5 g
8%
Węglowodany : 16 g
22 g
8%
w tym Cukry : 9,6 g
14 g
16%
Białko : 3 g
4,3 g
9%
Sól : 0,10 g
0,15 g
3%
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.:


1 porcja = około 142 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Przepis na:
Charlotte malinową

Składniki:
- 300 g podłużnych biszkoptów
- 750 g malin
- 500 ml mleka
- 100 g cukru
- 2 Budynie smak Malinowy Dr. Oetkera
- 100 g białej czekolady
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 250 g serka mascarpone

Sposób przygotowania:
Dno i boki tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż folią (najlepiej z rękawa do pieczenia). Biszkopty przytnij tak, by utrzymały się w pionie. Wyłóż nimi boki i dno formy. Do wysokiego naczynia odlej około 150 ml mleka, dodaj cukier i budynie, wymieszaj. 500 g malin zblenduj i przetrzyj przez sitko. Przelej do garnka, dodaj 350 ml mleka, zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj budynie wymieszane z mlekiem i cukrem. Cały czas mieszając ponownie zagotuj. Odstaw do przestudzenia, mieszając co jakiś czas, by nie powstała skorupka. Krem budyniowy przełóż do formy, przykryj folią spożywczą, tak, by stykała się z budyniem, wstaw do lodówki do schłodzenia. Kawałki białej czekolady przełóż do miseczki. Podgrzej 100 ml śmietanki i zalej nią czekoladę. Odstaw na kilka minut do rozpuszczenia się czekolady, dokładnie wymieszaj. Schłodzoną śmietankę ubij z mascarpone, na końcu przelej rozpuszczoną czekoladę i krótko zmiksuj. Zdejmij folię z kremu budyniowego i wciśnij w krem kilka malin. Następnie nałóż krem z białej czekolady. Udekoruj pozostałymi malinami. Odstaw na ok. 6 godz. do lodówki.

Opis produktu

Dr. Oetker Budyń smak malinowy 40 g
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

30 inne produkty w tej samej kategorii: