BUDYŃ

Promocje

Delecta Budyń smak krówki 64 g

Delecta Budyń smak krówki 64 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Budyń smak krówki 64 g

Ilość: 64 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 18,59 zł

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Składniki skrobia (kukurydziana, ziemniaczana)
skrobia modyfikowana ziemniaczana
barwnik: karmel
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj: 0,75 litra zimnego mleka (3 szklanki) i 3 łyżki cukru (ok. 60 g).
1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka.
2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek.

Dobre rady
Nie przypalisz budyniu, jeśli przed wlaniem mleka wypłuczesz zimną wodą dno garnka.
Możesz przygotować pyszny krem do ciasta, miksując przestudzony budyń z kostką masła.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Duży budyń smak krówki w proszku
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu i cukrem Na 100 g / Na porcję 143 g / %RWS* na porcję 143 g /
Wartość energetyczna 419 kJ / 99 kcal / 599 kJ / 142 kcal / 7% /
Tłuszcz 1,8 g / 2,6 g / 4% /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g / 1,5 g / 8% /
Węglowodany 18 g / 25 g / 10% /
w tym cukry 11 g / 16 g / 18% /
Białko 3,1 g / 4,4 g / 9% /
Sól 0,10 g / 0,15 g / 2% /
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Opis produktu

Nasz budyń o aksamitnej konsystencji to porcja na 3/4 l mleka. Sama zdecyduj o jego słodkości dodając odpowiednią ilość cukru. Ten pyszny deser przygotuj dla siebie lub dla swoich bliskich, ot tak... prosto z serca.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: