BULIONY

Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g

Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g

Ilość: 120 g

Cena 3,09 zł

Cena za kilogram 25,75 zł

3,09 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Dodatki Zawiera: Wzmacniacze smaku
Zawiera: Smaki / Aromaty
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję i gorczycę.
Składniki sól
tłuszcz palmowy
skrobia
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
warzywa suszone (5 %): marchew, cebula, natka pietruszki, korzeń selera, liść selera, korzeń lubczyku
cukier
aromaty (zawierają seler)
kurkuma
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion warzywny w kostkach.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 948 kJ/228 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,8 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 6,6 g
Białko: 4,0 g
Sól: 55,4 g
Przepisy Zupa krem ze szpinaku

Składniki:
- 1 kg świeżego szpinaku,
- 100 ml śmietany 36 %,
- 100 g sera gorgonzola,
- 1 łyżka masła,
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
- 2 łyżki białego octu winnego,
- 5 ziarenek Kolendry całej Prymat,
- 1 łyżka cukru
- 1/2 twardej, obranej i oczyszczonej z gniazd nasiennych gruszki,
- 750 ml Bulionu warzywnego Kucharek,
- 2 ząbki czosnku,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat.

Sposób przygotowania:
Na patelni podgrzać cukier z octem winnym, dodać kolendrę oraz pokrojoną w kostkę gruszkę, lekko skarmelizować i pozostawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć drobno posiekany czosnek wraz z umytym i odsączonym z wody szpinakiem i orzechami. Dodać ser gorgonzola oraz śmietanę i gotować do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie rozrzedzić bulionem do wymaganej konsystencji i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ułożoną na wierzchu zimną gruszką.

Opis produktu

Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: