BULIONY

Kucharek Rosół z kury 180 g (18 x 10 g)

Kucharek Rosół z kury 180 g (18 x 10 g) Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Rosół z kury 180 g (18 x 10 g)

Ilość: 180 g

Cena 3,99 zł

Cena za kilogram 22,17 zł

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zawiera: Wzmacniacze smaku
Zawiera: Smaki / Aromaty
Zawiera: MSG (glutaminian)
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Składniki sól
tłuszcz palmowy
skrobia
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
aromaty (zawierają jaja)
kurkuma
warzywa suszone (0,3 %): marchew, natka pietruszki
suszone mięso kurze (0,1 %)
tłuszcz kurzy (0,1 %)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody.
Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Rosół z kury w kostkach.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 946 kJ/227 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 6,2 g
Białko: 3,4 g
Sól: 55,2 g
Przepisy Gotowana domowa szynka

Składniki:
- 1 szt. udźca wieprzowego (około 1,5 kg),
- 3 l Rosołu z kury Kucharek.

Marynata:
- 3 l wody,
- 4 Liście laurowe Prymat,
- 5 ziaren Pieprzu czarnego Prymat,
- 5 ziaren Ziela angielskiego Prymat,
- 5 sztuk Owocu jałowca Prymat,
- 3 Goździki Prymat,
- 1 łyżka Majeranku Prymat,
- 1 łyżka cukru,
- 1 Szklanka Soli drobnoziarnistej Prymat,
- 3 pokrojone ząbki czosnku.

Sposób przygotowania:
W dużym garnku gotujemy wodę ze wszystkimi przyprawami, czosnkiem i studzimy. Osuszony kawałek wieprzowiny sznurujemy dokładnie ściskając dratwę. Tak przygotowane mięso wkładamy do garnka z marynatą, przykrywamy i odkładamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Następnie wyjmujemy mięso z marynaty, wkładamy do gorącego rosołu i gotujemy około 2 godzin na wolnym ogniu. Po ugotowaniu zostawiamy szynkę w rosole do ostygnięcia.

Opis produktu

Kucharek Rosół z kury 180 g (18 x 10 g)

30 inne produkty w tej samej kategorii: