BULIONY

Knorr Kostka do mięs pieczeniowa 100 g (10 kostek)

Knorr Kostka do mięs pieczeniowa 100 g (10 kostek) Zobacz większe

Nazwa: Knorr Kostka do mięs pieczeniowa 100 g (10 kostek)

Ilość: 120 g

Cena 5,78 zł

Cena za kilogram 48,17 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,78 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Dodatki Nie zawiera: Sztuczne konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Składniki sól
tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy
aromaty
cebula (2%)
cukier
czosnek (2%)
koncentrat soku z cebuli
barwnik: karmel amoniakalny
mięso wołowe (0,5%)
ekstrakt drożdżowy
kwas: kwas cytrynowy
kurkuma
nasiona SELERA
tymianek
olej słonecznikowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przygotowanie i stosowanie Podstawowy sposób przygotowania:
1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion pieczeniowy
Wartości odżywcze Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 100 ml
1 porcji** (250 ml)
%* w porcji**
Energia: 25 kJ/6 kcal
63 kJ/15 kcal
<1%
Tłuszcz : <0,5 g
1,2 g
2%
w tym kwasy nasycone : 0,3 g
0,8 g
4%
Węglowodany : <0,5 g
<0,5 g
<1%
w tym cukry : <0,5 g
<0,5 g
<1%
Białko : <0,5 g
<0,5 g
1%
Sól : 0,95 g
2,4 g
40%
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


**Opakowanie pozwala na przygotowanie 20 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).:
Przepisy Szybki Stroganow
Przygotuj:
- 400 g polędwiczki wieprzowej
- 1 Kostkę do mięs Knorr
- 2 ogórki kwaszone
- 300 g pieczarek
- 1 cebulę
- 1 puszkę pomidorów
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżkę mąki
- 2 łyżki musztardy
- olej do smażenia

Sposób przygotowania: mięso pokrój w cienkie paseczki, pieczarki i cebulę posiekaj. Mięso oprósz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do miski, obsmaż cebulę i pieczarki, dodaj puszkę pomidorów oraz musztardę. Aby idealnie doprawić danie, dodaj 1 Kostkę do mięs Knorr. Całość gotuj przez 2 min, następnie dodaj mięso. Gotuj kolejne 4-5 min. Sos zapraw śmietaną. Stroganowa podawaj z ryżem oraz kiszonym ogórkiem na wierzchu. Rada szefa kuchni: do Stroganowa możesz użyć dowolnego mięsa wołowego, wieprzowego, a nawet mięsa z kurczaka.

Opis produktu

Knorr Kostka do mięs pieczeniowa 100 g (10 kostek)
Idealnie zbilansowana mieszanka przypraw do dań mięsnych w formie łatwiej w użyciu kostki. Podkreśli smak gulaszu, bitek i innych mięs pieczonych. Z powodzeniem można jej również użyć jako marynatę do mies pieczonych, wcierając w mięso przed pieczeniem.

30 inne produkty w tej samej kategorii: