BULIONY

Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g)

Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g) Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g)

Ilość: 120 g

Cena 2,39 zł

Cena za kilogram 19,92 zł

2,39 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Dodatki Zawiera: Wzmacniacze smaku
Zawiera: Smaki / Aromaty
Zawiera: MSG (glutaminian)
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Składniki sól
tłuszcz palmowy
skrobia
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
aromaty (zawierają jaja)
kurkuma
warzywa suszone (0,3 %): marchew, natka pietruszki
suszone mięso kurze (0,1 %)
tłuszcz kurzy (0,1 %)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Rosół z kury w kostkach.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 946 kJ / 227 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 6,2 g
Białko: 3,4 g
Sól: 55,2 g
Przepisy Zupa krem z pomidorów z ziołami

Składniki:
- 2 łyżki masła klarowanego,
- 2 pokrojone w kostkę cebule,
- 2 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 1 kg pokrojonych w kostkę dojrzałych pomidorów bez szypułek,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 1/2 l Rosołu z kury Kucharek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 3 łyżki prażonych orzeszków pinii,
- 4 gałązki świeżej bazylii,
- 100 ml śmietany kremówki
- do smaku: Sól morska, Chili pieprz cayenne, Przyprawa do Bruschetty Prymat.

Sposób przygotowania:
W dużym garnku na gorącym maśle smażymy cebulę, czosnek, po trzech minutach dodajemy pomidory, miód, sok z cytryny i dusimy około pięciu minut. Następnie wlewamy ciepły rosół, gotujemy do miękkości warzyw, miksujemy doprawiając do smaku i przecedzamy przez sito.
Tak przygotowany krem pomidorowy podajemy ze śmietaną, prażonymi orzeszkami pinii dekorując gałązkami świeżej bazylii.

Opis produktu

Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g)