BUŁKA TARTA

Cenos Bułka tarta 400 g

Nazwa: Cenos Bułka tarta 400 g

Ilość: 400 g

Cena 4,49 zł

Cena za kilogram 11,23 zł

4,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
sól
drożdże
O produkcie Produkt można wykorzystać do przygotowania panierki oraz jako dodatek do potraw.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kraj pochodzenia POLSKA
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bułka tarta
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1491 kJ
18
wartość energetyczna : 352 kcal

tłuszcz : 1,6 g
2
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
3
węglowodany : 69,4 g
27
w tym cukry : 2,9 g
3
błonnik : 4,7 g

białko : 12,6 g
25
sól : 1,42 g
24
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Knedle z bułką tartą i śliwkami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 3 żółtka, ¾ szklanki mleka, około 200 g bułki tartej, 10 śliwek, cukier.

Przygotowanie: bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Następnie zalać ½ szklanki mleka, wymieszać i odstawić aż bułka wchłonie mleko. Miękki masło utrzeć wraz z żółtkami i bułką tartą na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać pozostałe mleko. Dodać szklankę mąki, wyrobić ponownie ciasto i odstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie umyć śliwki, wypestkować, pokroić na ćwiartki. Schłodzone ciasto podzielić na około 10 równych części. Z każdej uformować kulkę i lekko rozpłaszczyć. Nałożyć śliwkę, posypać cukrem i zlepić, formując knedle. Obtoczyć w pozostałej mące. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić knedle. Gotować około 3 minuty do czasu ich wypłynięcia. Można podawać ze śmietaną, cukrem lub cynamonem.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie:
www.cenos.pl
i na Facebook.com/Cenosinspiruje

Opis produktu

Cenos Bułka tarta 400 g
Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.

10 inne produkty w tej samej kategorii: