CIASTA W PROSZKU

Gellwe Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g

Nazwa: Gellwe Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g

Ilość: 300 g

Cena 7,13 zł

Cena za kilogram 23,77 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,13 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera



Może zawierać mleko.
Składniki mąka pszenna
cukier 12 %
kawałki ciemnej czekolady [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z soi), aromat]
gluten pszenny
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
skrobia pszenna
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
aromat
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów:
2 jajka,
100 ml oleju
75 mleka.

Przygotuj
- 2 jajka,
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek),
- 75 ml wody lub mleka (ok. 8 łyżek).
foremki w środku

1. Przygotuj ciasto
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 12 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, wodę lub mleko, następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 1 minutę do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypać zawartość saszetek z białymi i ciemnymi czekoladkami i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Upiecz babeczki
Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 2 łyżki) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika.
3. I gotowe
Babeczki piec na środkowym poziomie piekarnika 15 - 18 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Polewa czarno - biała
Czy chcesz, żeby Twoje babeczki były jeszcze bardziej czarno-białe? Użyj do dekoracji Polewy Gellwe. Czas przygotowania tylko 5 minut.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 1 porcji (ok. 38 g)
Wartość energetyczna: 1787 kJ / 427 kcal
681 kJ / 163 kcal (8 %*)
Tłuszcz: 22 g
8,4 g (12 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
1,3 g (7 %*)
Węglowodany: 46 g
17,5 g (7 %*)
w tym cukry: 24 g
9,1 g (10 %*)
Białko: 9,9 g
3,8 g (8 %*)
Sól: 0,94 g
0,36 g (6 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:

Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 38 g.:
Przepisy Babeczki czekoladowe

Przygotuj:
- 2 jajka,
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek),
- 75 ml wody lub mleka (ok. 8 łyżek).

1. Przygotuj foremki
Na dużej blaszce do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu).

2. Przygotuj ciasto
Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, wodę lub mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (ok. 1 min). Następnie wsyp do masy zawartość saszetki z czekoladkami i delikatnie wymieszaj łyżką do równomiernego rozprowadzenia.

3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz babeczki na środkowym poziomie 15-18 minut.
Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Pomysł na: Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym Gellwe i owocami.
Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj Krem o smaku czekoladowym do ciast i tortów Gellwe, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzone babeczki udekoruj kremem przy pomocy rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego z uciętą końcówką. Udekoruj wg uznania: wiśniami, bananami lub innymi ulubionymi owocami.

Słodkiego dnia :)

Opis produktu

Gellwe Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g

25 inne produkty w tej samej kategorii: