Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Babka czekoladowa 365 g
Ilość: 365 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Zawiera: Aromaty Nie zawiera: Barwniki Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Soja: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka PSZENNA cukier 5,4 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA) 1,3 % czekolada w proszku (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny SOJOWE)) sól aromaty (zawierają LAKTOZĘ) |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód opakowania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka w proszku do wypieku babki czekoladowej. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2 % tł.) 1 porcja = 45 g (%*) Energia: 1351 kJ 608 kJ 7 % Energia: 322 kcal 145 kcal 7 % Tłuszcz: 15 g 6,6 g 9 % w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 8,8 g 4,0 g 20 % Węglowodany: 40 g 18 g 7 % w tym Cukry: 21 g 9,6 g 11 % Białko: 6,6 g 3,0 g 6 % Sól: 0,81 g 0,36 g 6 % Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 45 g: *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: |
Przepisy | Babka czekoladowa Dodaj: - 3 jaja - 100 g masła (lub 80 ml oleju) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło (lub olej) i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (10 cm x 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Ciasto z owocami ⌀ ok. 24 cm Dodaj: - 3 jaja, - 80 ml oleju, - 100 ml mleka. - 200-250 g owoców świeżych lub mrożonych, np. malin, wiśni (bez rozmrażania)* *Zamiast owoców na cieście możesz zrobić kleksy z konfitury, powideł lub kremu czekoladowego. Sposób przygotowania: Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj jaja, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Tortownicę (⌀ 24 cm) wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto, na wierzchu rozłóż owoce, albo zrób kleksy z konfitury lub kremu czekoladowego. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C) na 45 min i upiecz. Po upieczeniu ostudź i oprósz cukrem pudrem lub udekoruj polewą Dr. Oetkera. Smacznego! Babeczki czekoladowe 12 sztuk Dodaj: - 3 jaja, - 80 ml oleju, - 100 ml mleka, Ulubione dodatki: np. maliny, borówki, krem czekoladowy, powidła, kawałki czekolady. Sposób przygotowania: Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj jaja, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto równomiernie w formie na babeczki wyłożonej papilotkami (po ok. 2-2,5 łyżki stołowej). Na wierzchu możesz ułożyć po 2-3 maliny, borówki lub po 1 łyżeczce kremu czekoladowego, powideł, albo kawałki czekolady. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C) i piecz przez ok. 25 min. Smacznego! |
245 g
410 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
200 g
300 g
400 g
154 g
295 g
170 g
180 g
280 g