CIASTA W PROSZKU

Winiary Moje Wypieki Chałka mieszanka do wypieku 300 g

Winiary Moje Wypieki Chałka mieszanka do wypieku 300 g Zobacz większe

Nazwa: Winiary Moje Wypieki Chałka mieszanka do wypieku 300 g

Ilość: 300 g

Cena 5,08 zł

Cena za kilogram 16,93 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,08 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.,
ul. Domaniewska 32,
02-672 Warszawa

Porozmawiajmy
800 16 16 66
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać mleko.
Składniki mąka pszenna
cukier
suszone drożdże instant
sól
olej słonecznikowy
O produkcie Udane Wypieki z Winiary

Moje Wypieki Winiary to prosta w przygotowaniu mieszanka do wypieków drożdżowych, skomponowana ze składników, które znasz, dzięki której w łatwy sposób przygotujesz ulubione wypieki.
Rozpływająca się w ustach chałka to pyszny pomysł na drugie śniadanie lub przekąskę, który gwarantuje sukces nie tylko w pieczeniu, ale także zadowolenie i docenienie przez najbliższych.
Przygotuj tak jak lubisz dodając kruszonkę, rodzynki lub owoce sezonowe.

Przepisy

Sposób przygotowania chałki
Składniki:
- 25 g (1/8 kostki) - około 2 łyżek stołowych masła
- 140 ml ciepłego mleka
- Mieszanka do wypieku chałki Winiary

1. Zawartość saszetki wsyp do miski, mleko z masłem podgrzej delikatnie do roztopienia masła, dodaj do masy i wyrób ciasto ręcznie* przez około 5 minut.
2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na trzy części, zrób trzy wałeczki i zapleć chałkę (jak warkocz).
3. Uformowaną chałkę, ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli chcesz przygotować chałkę wraz z kruszonką, wykorzystaj przepis poniżej. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką.
4. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla).

* Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym.

Spróbuj z kruszonką

Kruszonka
Składniki:
- 1 czubata łyżka stołowa mąki pszennej (30 g)
- 1 czubata łyżka stołowa cukru (15 g)
- 1 płaska łyżka stołowa masła (15 g)

Mąkę, cukier i miękkie masło razem dobrze zagnieć, a następnie rozkrusz.
Kruszonkę rozprowadź na wierzchu uformowanej chałki.

Rada:
Do chałki możesz również przygotować kruszonkę.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.,
ul. Domaniewska 32,
02-672 Warszawa

Porozmawiajmy
800 16 16 66
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do wypieku chałki.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez kruszonki) W 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez kruszonki) W 1 porcji (59 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 1168 kJ
689 kJ
8 %
Wartość energetyczna: 277 kcal
163 kcal
8 %
Tłuszcz: 5,9 g
3,5 g
5 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
2,0 g
10 %
Węglowodany: 47,5 g
28,0 g
11 %
w tym cukry: 11,1 g
6,5 g
7 %
Błonnik: 2,2 g
1,3 g
-
Białko: 7,3 g
4,3 g
9 %
Sól: 0,88 g
0,52 g
9 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 8 porcji.:


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Sposób przygotowania chałki
Składniki:
- 25 g (1/8 kostki) - około 2 łyżek stołowych masła
- 140 ml ciepłego mleka 2 5 tłuszczu
- Mieszanka do wypieku chałki Winiary

1. Zawartość saszetki wsyp do miski, mleko z masłem podgrzej delikatnie do roztopienia masła, dodaj do masy i wyrób ciasto ręcznie* przez około 5 minut.
2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na trzy części, zrób trzy wałeczki i zapleć chałkę (jak warkocz).
3. Uformowaną chałkę, ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli chcesz przygotować chałkę wraz z kruszonką, wykorzystaj przepis poniżej. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką.
4. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla).

* Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym.

Spróbuj z kruszonką

Kruszonka
Składniki:
- 1 czubata łyżka stołowa mąki pszennej (30 g)
- 1 czubata łyżka stołowa cukru (15 g)
- 1 płaska łyżka stołowa masła (15 g)

Mąkę, cukier i miękkie masło razem dobrze zagnieć, a następnie rozkrusz.
Kruszonkę rozprowadź na wierzchu uformowanej chałki.

Rada:
Do chałki możesz również przygotować kruszonkę.

Opis produktu

Winiary Moje Wypieki Chałka mieszanka do wypieku 300 g
Udane Wypieki z Winiary Moje Wypieki Winiary to prosta w przygotowaniu mieszanka do wypieków drożdżowych, skomponowana ze składników, które znasz, dzięki której w łatwy sposób przygotujesz ulubione wypieki. Rozpływająca się w ustach chałka to pyszny pomysł na drugie śniadanie lub przekąskę, który gwarantuje sukces nie tylko w pieczeniu, ale także zadowolenie i docenienie przez najbliższych. Przygotuj tak jak lubisz dodając kruszonkę, rodzynki lub owoce sezonowe.

25 inne produkty w tej samej kategorii: