Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Winiary Moje Wypieki Chałka mieszanka do wypieku 300 g
Ilość: 300 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Nestlé Polska S.A., ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Porozmawiajmy 800 16 16 66 |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać mleko. |
Składniki | mąka pszenna cukier suszone drożdże instant sól olej słonecznikowy |
O produkcie | Udane Wypieki z Winiary Moje Wypieki Winiary to prosta w przygotowaniu mieszanka do wypieków drożdżowych, skomponowana ze składników, które znasz, dzięki której w łatwy sposób przygotujesz ulubione wypieki. Rozpływająca się w ustach chałka to pyszny pomysł na drugie śniadanie lub przekąskę, który gwarantuje sukces nie tylko w pieczeniu, ale także zadowolenie i docenienie przez najbliższych. Przygotuj tak jak lubisz dodając kruszonkę, rodzynki lub owoce sezonowe. Przepisy Sposób przygotowania chałki Składniki: - 25 g (1/8 kostki) - około 2 łyżek stołowych masła - 140 ml ciepłego mleka - Mieszanka do wypieku chałki Winiary 1. Zawartość saszetki wsyp do miski, mleko z masłem podgrzej delikatnie do roztopienia masła, dodaj do masy i wyrób ciasto ręcznie* przez około 5 minut. 2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na trzy części, zrób trzy wałeczki i zapleć chałkę (jak warkocz). 3. Uformowaną chałkę, ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli chcesz przygotować chałkę wraz z kruszonką, wykorzystaj przepis poniżej. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką. 4. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla). * Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym. Spróbuj z kruszonką Kruszonka Składniki: - 1 czubata łyżka stołowa mąki pszennej (30 g) - 1 czubata łyżka stołowa cukru (15 g) - 1 płaska łyżka stołowa masła (15 g) Mąkę, cukier i miękkie masło razem dobrze zagnieć, a następnie rozkrusz. Kruszonkę rozprowadź na wierzchu uformowanej chałki. Rada: Do chałki możesz również przygotować kruszonkę. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Nestlé Polska S.A., ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Porozmawiajmy 800 16 16 66 |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do wypieku chałki. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez kruszonki) W 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez kruszonki) W 1 porcji (59 g) % RWS* w porcji Wartość energetyczna: 1168 kJ 689 kJ 8 % Wartość energetyczna: 277 kcal 163 kcal 8 % Tłuszcz: 5,9 g 3,5 g 5 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g 2,0 g 10 % Węglowodany: 47,5 g 28,0 g 11 % w tym cukry: 11,1 g 6,5 g 7 % Błonnik: 2,2 g 1,3 g - Białko: 7,3 g 4,3 g 9 % Sól: 0,88 g 0,52 g 9 % *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: Opakowanie zawiera 8 porcji.: Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.: |
Przepisy | Sposób przygotowania chałki Składniki: - 25 g (1/8 kostki) - około 2 łyżek stołowych masła - 140 ml ciepłego mleka 2 5 tłuszczu - Mieszanka do wypieku chałki Winiary 1. Zawartość saszetki wsyp do miski, mleko z masłem podgrzej delikatnie do roztopienia masła, dodaj do masy i wyrób ciasto ręcznie* przez około 5 minut. 2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na trzy części, zrób trzy wałeczki i zapleć chałkę (jak warkocz). 3. Uformowaną chałkę, ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli chcesz przygotować chałkę wraz z kruszonką, wykorzystaj przepis poniżej. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką. 4. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla). * Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym. Spróbuj z kruszonką Kruszonka Składniki: - 1 czubata łyżka stołowa mąki pszennej (30 g) - 1 czubata łyżka stołowa cukru (15 g) - 1 płaska łyżka stołowa masła (15 g) Mąkę, cukier i miękkie masło razem dobrze zagnieć, a następnie rozkrusz. Kruszonkę rozprowadź na wierzchu uformowanej chałki. Rada: Do chałki możesz również przygotować kruszonkę. |
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
200 g
300 g
365 g
400 g
154 g
295 g
180 g
280 g