Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Winiary Moje Wypieki Bułeczki maślane mieszanka do wypieku 300 g
Ilość: 300 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32 02-672 Warszawa Porozmawiajmy 800 16 16 66 |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać mleko. |
Składniki | mąka pszenna cukier suszone drożdże instant sól olej słonecznikowy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32 02-672 Warszawa Porozmawiajmy 800 16 16 66 |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania bułeczek Składniki: - 15 g - około 1 łyżka stołowa masła - 70 ml ciepłej wody - około 7 łyżek stołowych - 80 g - około 4 płaskich łyżek stołowych jogurtu naturalnego - Mieszanka do wypieku bułeczek maślanych Winiary 1. Zawartość saszetki wsyp do miski, dodaj jogurt, ciepłą wodę oraz miękkie masło. Wymieszaj i ręcznie* wyrób ciasto przez około 5 minut. 2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na 6 części i uformuj kulki. 3. Uformowane bułki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką. Delikatnie natnij nożem. 4. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla). *Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym. Rada: Bułeczki przed pieczeniem możesz posmarować jajkiem, aby miały błyszczącą skórkę. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do wypieku bułeczek maślanych. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 1 porcji (78 g) % RWS* w porcji Wartość energetyczna: 1078 kJ 841 kJ 10 % Wartość energetyczna: 255 kcal 199 kcal 10 % Tłuszcz: 3,9 g 3,0 g 4 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g 1,6 g 8 % Węglowodany: 46,6 g 36,4 g 14 % w tym cukry: 8,4 g 6,6 g 7 % Błonnik: 2,3 g 1,8 g - Białko: 7,2 g 5,6 g 11 % Sól: 0,65 g 0,51 g 9 % *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: Opakowanie zawiera 6 porcji.: Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.: |
Przepisy | Sposób przygotowania bułeczek Składniki: - 15 g - około 1 łyżka stołowa masła - 70 ml ciepłej wody - około 7 łyżek stołowych - 80 g - około 4 płaskich łyżek stołowych jogurtu naturalnego 1,5 % tłuszczu - Mieszanka do wypieku bułeczek maślanych Winiary 1. Zawartość saszetki wsyp do miski, dodaj jogurt, ciepłą wodę oraz miękkie masło. Wymieszaj i ręcznie* wyrób ciasto przez około 5 minut. 2. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny, przykryte wilgotną ściereczką. Po pół godziny lekko wyrób ciasto, podziel na 6 części i uformuj kulki. 3. Uformowane bułki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw w ciepłym miejscu na 45 minut, przykryte wilgotną ściereczką. Delikatnie natnij nożem. 4. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 °C na środkowej półce piekarnika (ustawienie bez termoobiegu oraz grilla). *Ciasto możesz wyrabiać ręcznie, jak również w mikserze planetarnym. Rada: Bułeczki przed pieczeniem możesz posmarować jajkiem, aby miały błyszczącą skórkę. |
245 g
410 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
200 g
300 g
365 g
400 g
154 g
295 g
170 g
180 g
280 g