CIASTA W PROSZKU

Promocje

Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

Ilość: 375 g

Cena 6,49 zł

Cena za kilogram 17,31 zł

6,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Mleko: Zawiera
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
aromat
MLEKO odtłuszczone w proszku
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok 55-60 min
Uwaga: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1. sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki o śr. ok. 20 cm. Piecz jak w przepisie podstawowym.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.

Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babka o smaku cytrynowym w proszku.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100g / 1 porcja = 43 g / (%*) /
Energia1408 kJ / 605 kJ / 7% /
Energia336 kcal / 145 kcal /
Tłuszcz 14,6 g / 6,3 g / 9% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g / 1,9 g / 10% /
Węglowodany 45,0 g / 19,4 g / 7% /
w tym Cukry 22,5 g / 9,7 g / 11% /
Białko 5,6 g / 2,4 g / 5% /
Sól 0,77 g / 0,33 g / 6% /
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Opis produktu

"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalenia żywności.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: