CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

Obniżka! Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

Ilość: 375 g

NASZA CENA! 6,59 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 17,57 zł

6,59 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Zawiera: Aromaty
Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Możliwa obecność MLEKA.
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA)
błonnik z cykorii
aromat
sól
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok 55-60 min
Uwaga: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1. sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki o śr. ok. 20 cm. Piecz jak w przepisie podstawowym.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.

Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do wypieku babki o smaku cytrynowym.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g
(%*)
Energia: 1405 kJ
604 kJ
7 %
Energia: 335 kcal
144 kcal
7 %
Tłuszcz: 14 g
6 g
9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 3,9 g
1,7 g
9 %
Węglowodany: 46 g
20 g
8 %
w tym Cukry: 23 g
9,7 g
11 %
Białko: 5,4 g
2,3 g
5 %
Sól: 0,78 g
0,34 g
6 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Przepisy Babka o smaku cytrynowym
Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny (lub masła)
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Forma do pieczenia ok. 25 cm
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.
Smacznego!

Muffinki
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka).
12 sztuk

Opis produktu

Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

28 inne produkty w tej samej kategorii: