Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335 g
Ilość: 335 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka PSZENNA cukier skrobia PSZENNA glukoza proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA) 1,4% płatki białej czekolady JOGURTOWEJ (cukier, tłuszcz kakaowy, 18% proszek JOGURTOWY, MLEKO pełne w proszku, emulgator (lecytyny słonecznikowe)) 1% proszek JOGURTOWY substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa) regulator kwasowości (kwas cytrynowy) skrobia sól aromat |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: - 2 jaja - 100 ml oleju - 75 g jogurtu naturalnego lub 100 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek: Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta: Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, olej i jogurt lub mleko. Całość dokładnie wymieszać łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Nakładanie ciasta: Przygotowane ciasto równomiernie rozłożyć w foremkach. 4. Pieczenie: Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: 17-20 min Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Babeczki jogurtowe w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (jogurt) 100 g 1 porcja = 52 g (%*) Energia: 1561 kJ 812 kJ 10% Energia: 373 kcal 194 kcal 10% Tłuszcz : 19 g 9,8 g 14% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 2,6 g 1,4 g 7% Węglowodany : 45 g 23 g 9% w tym Cukry : 24 g 12 g 13% Białko : 5,6 g 2,9 g 6% Sól : 0,70 g 0,37 g 6% Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 52 g: * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Przepisy | Dodaj: - 2 jajka - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek) - 75 g jogurtu naturalnego lub 100 ml mleka Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, olej i jogurt lub mleko. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). 3. Nakładanie ciasta Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. 4. Pieczenie Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 17-20 min Wystudzone babeczki posyp cukrem pudrem. Smacznego! Babeczki z owocami sezonowymi Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl |
410 g
260 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
640 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
400 g
154 g
295 g
170 g
180 g
280 g