CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Ilość: 520 g

Cena 6,49 zł

Cena za kilogram 12,48 zł

6,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
do ciasta:
- 80 g margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać miękki tłuszcz i jajko. Zagnieść ciasto tak, aby było gładkie. ¼ ciasta włożyć do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylepić dno formy (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Roztopić i ostudzić margarynę. Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Mieszankę do masy sernikowej wymieszać za pomocą miksera z żółtkami, twarogiem i roztopioną margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę rozłożyć równo na cieście.
3. Przygotowanie ciasta na wierzch
Za pomocą tarki zetrzeć na wierzch resztę schłodzonego ciasta.
4. Pieczenie
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: 70-80 min
Po upieczeniu ciasto pozostawić na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g / 1 porcja = 92 g / (%*) /
Energia1284 kJ / 1182 kJ / 14% /
Energia307 kcal / 283 kcal / 14% /
Tłuszcz 16 g / 15 g / 21% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,9 g / 4,5 g / 23% /
Węglowodany 29 g / 27 g / 10% /
w tym Cukry 15 g / 14 g / 16% /
Białko 10 g / 9,6 g / 19% /
Sól 0,45 g / 0,41 g / 7% /
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opis produktu

Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: