CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Nazwa: Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Ilość: 520 g

Cena 7,19 zł

Cena za kilogram 13,83 zł

7,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Zawiera: Zapachy
Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
do ciasta:
- 80 g margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać miękki tłuszcz i jajko. Zagnieść ciasto tak, aby było gładkie. ¼ ciasta włożyć do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylepić dno formy (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Roztopić i ostudzić margarynę. Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Mieszankę do masy sernikowej wymieszać za pomocą miksera z żółtkami, twarogiem i roztopioną margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę rozłożyć równo na cieście.
3. Przygotowanie ciasta na wierzch
Za pomocą tarki zetrzeć na wierzch resztę schłodzonego ciasta.
4. Pieczenie
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: 70-80 min
Po upieczeniu ciasto pozostawić na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g
(%*)
Energia: 1284 kJ
1182 kJ
14 %
Energia: 307 kcal
283 kcal
14 %
Tłuszcz: 16 g
15 g
21 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 4,9 g
4,5 g
23 %
Węglowodany: 29 g
27 g
10 %
w tym Cukry: 15 g
14 g
16 %
Białko: 10 g
9,6 g
19 %
Sól: 0,45 g
0,41 g
7 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g:


* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Dodaj
do ciasta:
- 80 g miękkiego masła lub margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g masła lub margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 70-80 min
Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)

Opis produktu

Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

28 inne produkty w tej samej kategorii: