Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
Ilość: 520 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Zawiera: Zapachy Nie zawiera: Barwniki Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ) masa: cukier, skrobia, aromat, sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: do ciasta: - 80 g margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać miękki tłuszcz i jajko. Zagnieść ciasto tak, aby było gładkie. ¼ ciasta włożyć do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylepić dno formy (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Roztopić i ostudzić margarynę. Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Mieszankę do masy sernikowej wymieszać za pomocą miksera z żółtkami, twarogiem i roztopioną margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę rozłożyć równo na cieście. 3. Przygotowanie ciasta na wierzch Za pomocą tarki zetrzeć na wierzch resztę schłodzonego ciasta. 4. Pieczenie Wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: 70-80 min Po upieczeniu ciasto pozostawić na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego! |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g (%*) Energia: 1284 kJ 1182 kJ 14 % Energia: 307 kcal 283 kcal 14 % Tłuszcz: 16 g 15 g 21 % w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 4,9 g 4,5 g 23 % Węglowodany: 29 g 27 g 10 % w tym Cukry: 15 g 14 g 16 % Białko: 10 g 9,6 g 19 % Sól: 0,45 g 0,41 g 7 % Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g: * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Przepisy | Dodaj do ciasta: - 80 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g masła lub margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach). 4. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 70-80 min Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego :) |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g