Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g
Ilość: 600 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Dodatki | Zawiera: Aromaty Zawiera: Barwniki Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Jaja: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać Mleko: Zawiera Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Orzeszki pekan: Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | mąka pszenna cukier drożdże piekarskie w proszku 3 % emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym sól syrop glukozowy mleko odtłuszczone w proszku aromat barwnik: karoteny naturalny ekstrakt z wanilii |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotować: Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny Sposób Przygotowania 1. Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz. 2. Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C). 3. Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min. 4. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok 25 x 35 cm, posyp kruszonką. 5. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia. 6. Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Dobra rada Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej. Można je również podawać z owocami (jabłka, wiśnie, śliwki), posypane kruszonką. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto drożdżowe. Mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 38 g %RWS* na porcję 38 g Wartość energetyczna: 1408 kJ 540 kJ 6 % Wartość energetyczna: 335 kcal 128 kcal 6 % Tłuszcz: 12 g 4,6 g 6 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g 1,5 g 7 % Węglowodany: 48 g 19 g 7 % w tym cukry: 15 g 5,7 g 6 % Białko: 8,0 g 3,1 g 6 % Sól: 0,44 g 0,17 g 3 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal): Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2 % tł. i margaryną 80 % tł.).: ok. 1150 g produktu po przygotowaniu (30 porcji): |
Przepisy | Nasz przepis na ciasto drożdżowe Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny. Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny. Sposób przygotowania: Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz. Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C) Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posyp kruszonką. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia. Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Baw się smakiem! Nasze ciasto drożdżowe doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej. Możesz je również podać z dodatkiem rabarbaru czy ulubionych owoców (jabłka, wiśnie, śliwki). |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g