CIASTA W PROSZKU

Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g

Obniżka! Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g

Ilość: 600 g

NASZA CENA! 8,98 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 14,97 zł

8,98 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Dodatki Zawiera: Aromaty
Zawiera: Barwniki
Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Migdały: Może zawierać
Orzechy brazylijskie: Może zawierać
Orzechy nerkowca: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Orzeszki pekan: Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Orzechy włoskie: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki mąka pszenna
cukier
drożdże piekarskie w proszku 3 %
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym
sól
syrop glukozowy
mleko odtłuszczone w proszku
aromat
barwnik: karoteny
naturalny ekstrakt z wanilii
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotować:
Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny
Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny

Sposób Przygotowania

1. Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz.
2. Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C).
3. Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min.
4. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok 25 x 35 cm, posyp kruszonką.
5. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia.
6. Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej. Można je również podawać z owocami (jabłka, wiśnie, śliwki), posypane kruszonką.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto drożdżowe. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 38 g
%RWS* na porcję 38 g
Wartość energetyczna: 1408 kJ
540 kJ
6 %
Wartość energetyczna: 335 kcal
128 kcal
6 %
Tłuszcz: 12 g
4,6 g
6 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
1,5 g
7 %
Węglowodany: 48 g
19 g
7 %
w tym cukry: 15 g
5,7 g
6 %
Białko: 8,0 g
3,1 g
6 %
Sól: 0,44 g
0,17 g
3 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2 % tł. i margaryną 80 % tł.).:


ok. 1150 g produktu po przygotowaniu (30 porcji):
Przepisy Nasz przepis na ciasto drożdżowe

Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny. Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny.

Sposób przygotowania:
Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz.
Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C)
Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posyp kruszonką.
Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Baw się smakiem!
Nasze ciasto drożdżowe doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej.
Możesz je również podać z dodatkiem rabarbaru czy ulubionych owoców (jabłka, wiśnie, śliwki).

Opis produktu

Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g

28 inne produkty w tej samej kategorii: