Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 640 g
Ilość: 640 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl www.delektujemy.pl |
Dodatki | Zawiera: Aromaty |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Jaja: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać Mleko: Zawiera Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Orzeszki pekan: Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | cukier mąka pszenna skrobia pszenna skrobia ziemniaczana mąka pszenna tortowa proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych) mąka ryżowa proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) maltodekstryna substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar aromat |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl www.delektujemy.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotować Do ciasta: 4 jaja 150 ml mleka 175 g margaryny Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 g jogurtu naturalnego. Sposób Przygotowania 1. Rozpuść i ostudź margarynę. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min. 3. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. 4. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Dobra rada Ciasto doskonale smakuje z owocami (brzoskwinie, jabłka). Owoce pokrój w cienkie plasterki i wyłóż na wierzch ciasta przed pieczeniem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto jogurtowe. Mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa | Nasz przepis na ciasto jogurtowe Przygotuj: Do ciasta: 4 jaja, 150 ml mleka, 175 g margaryny (lub masła). Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 g jogurtu naturalnego. Sposób przygotowania: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Baw się smakiem! Udekoruj cukrem pudrem. Dodaj do ciasta maliny, brzoskwinie lub jabłka. Idealnie smakuje z dodatkiem prażonych migdałów. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 35 g %RWS* na porcję 35 g Wartość energetyczna: 1586 kJ 555 kJ 7 % Wartość energetyczna: 378 kcal 132 kcal 7 % Tłuszcz: 16 g 5,5 g 8 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g 1,7 g 8 % Węglowodany: 54 g 19 g 7 % w tym cukry: 29 g 10 g 11 % Białko: 5,1 g 1,8 g 4 % Sól: 1,10 g 0,39 g 6 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal): Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2 % tł. i margaryną 80 % tł.).: ok. 1050 g produktu po przygotowaniu (30 porcji): |
Przepisy | Nasz przepis na ciasto jogurtowe Przygotuj: Do ciasta: 4 jaja, 150 ml mleka, 175 g margaryny (lub masła). Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 jogurtu naturalnego. Sposób przygotowania: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Baw się smakiem! Udekoruj cukrem pudrem. Dodaj do ciasta maliny, brzoskwinie lub jabłka. Idealnie smakuje z dodatkiem prażonych migdałów. |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g