CIASTA W PROSZKU

Delecta Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g

Delecta Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g

Ilość: 670 g

Cena 8,99 zł

Cena za kilogram 13,42 zł

8,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Dodatki Zawiera: Aromaty
Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Migdały: Może zawierać
Orzechy brazylijskie: Może zawierać
Orzechy nerkowca: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Orzeszki pekan: Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Orzechy włoskie: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki cukier
skrobia pszenna
mąka pszenna
mąka pszenna tortowa
kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %
mąka ryżowa
skrobia ziemniaczana
maltodekstryna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
czekolada 1 % (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu)
emulgatory: E 472b, E 472a
sól
syrop glukozowy
mleko odtłuszczone w proszku
aromat
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotować:
Do ciasta: 4 jaja, 100 ml wody, 200 g margaryny
Do dekoracji proponujemy: polewę smak ciemnej czekolady Delecta

Sposób Przygotowania

1. Rozpuść i ostudź margarynę.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
3. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
4. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem wiśni.
Możesz je również przełożyć kremem budyniowym z dodatkiem bananów i podawać schłodzone.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto czekoladowe mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Wartości odżywcze Wartosc odzywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartosc odzywcza produktu po przygotowaniu Na porcje 35 g
%RWS* na porcje 35 g
Wartość energetyczna: 1695 kJ
590 kJ
7 %
Wartość energetyczna: 402 kcal
141 kcal
7 %
Tłuszcz: 18 g
6,3 g
9 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g
2,0 g
10 %
Węglowodany: 52 g
19 g
7 %
w tym cukry: 33 g
11 g
13 %
Białko: 4,3 g
1,5 g
3 %
Sól: 1,11 g
0,39 g
6 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z margaryną 80 % tł.).:


ok. 1050 g produktu po przygotowaniu (30 porcji):
Przepisy Nasz przepis na ciasto czekoladowe

Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 100 ml wody, 200 g margaryny (lub masła).
Do dekoracji proponujemy polewę smak ciemnej czekolady Delecta.

Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Baw się smakiem!
Udekoruj gorzką czekoladą.
Dodaj do ciasta wiśnie.
Idealnie smakuje z dodatkiem orzechów.

Opis produktu

Delecta Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g

28 inne produkty w tej samej kategorii: