CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g

Ilość: 264 g

Cena 7,27 zł

Cena za kilogram 27,54 zł

7,27 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
mąka PSZENNA
7,5% płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu)
1,2% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 1 jajko
- 80 ml oleju (8 łyżek)
- 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej)
- 1 duży banan lub np.: maliny, brzoskwinie, jagody
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie babeczek:
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodać jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki).
2. Pieczenie:
Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 15-18 min.
Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu.
3. Wydrążenie babeczek
Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana.
4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem
Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki Kopce Kreta z czekoladą w proszku
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartośc odżywcza po przyrządzeniu (banan ok. 140 g) 100 g / 1 porcja = 65 g / (%*) /
Energia1399 kJ / 909 kJ / 11% /
Energia336 kcal / 218 kcal /
Tłuszcz 21,3 g / 13,8 g / 20% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 7,8 g / 5,0 g / 25% /
Węglowodany 31,3 g / 20,3 g / 8% /
w tym Cukry 19,6 g / 12,7 g / 14% /
Białko 3,9 g / 2,5 g / 5% /
Sól0,38 g / 0,25 g / 4% /
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g

Opis produktu

Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek. Zamiast banana możesz użyć innych ulubionych owoców. Smacznego!

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: