CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową 405 g

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową 405 g

Ilość: 405 g

Cena 8,94 zł

Cena za kilogram 22,07 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

8,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka PSZENNA
cukier
20% konfitura malinowa (52% maliny, cukier, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), naturalny aromat malinowy z innymi aromatami naturalnymi)
skrobia PSZENNA
glukoza
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
1,2% płatki białej czekolady JOGURTOWEJ (cukier, tłuszcz kakaowy, 18% proszek JOGURTOWY, MLEKO pełne w proszku, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
0,9% proszek JOGURTOWY
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 3 jaja
- 75 g jogurtu naturalnego (około pół kubka jogurtu)
- 100 ml oleju

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, jogurt, olej i dokładnie wymieszać rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłożyć w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury:
Naciąć rożek saszetki z konfiturą i wycisnąć z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłożyć resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie:
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-20 min
Wystudzone babeczki można posypać cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 62 g
(%*)
Energia: 1418 kJ
879 kJ
10%
Energia: 339 kcal
210 kcal

Tłuszcz : 17 g
10 g
14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 2,4 g
1,5 g
8%
Węglowodany : 41 g
25 g
10%
w tym Cukry : 23 g
14 g
16%
Białko : 5,7 g
3,6 g
7%
Sól : 0,57 g
0,35 g
6%
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 62 g:


* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
- 3 jajka
- 75 g jogurtu naturalnego
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, jogurt, olej i dokładnie wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury
Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową 405 g
Pyszna kombinacja smaków: lekko wilgotne ciasto z białą czekoladą jogurtową oraz soczysta konfitura malinowa. Wystarczy dodać świeże jaja, jogurt i olej, wymieszać, upiec i gotowe! Do opakowania dołączono 12 supermocnych foremek. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

25 inne produkty w tej samej kategorii: