Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową 405 g
Ilość: 405 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka PSZENNA cukier 20% konfitura malinowa (52% maliny, cukier, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), naturalny aromat malinowy z innymi aromatami naturalnymi) skrobia PSZENNA glukoza proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA) 1,2% płatki białej czekolady JOGURTOWEJ (cukier, tłuszcz kakaowy, 18% proszek JOGURTOWY, MLEKO pełne w proszku, emulgator (lecytyny słonecznikowe)) 0,9% proszek JOGURTOWY substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa) regulator kwasowości (kwas cytrynowy) aromat |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: - 3 jaja - 75 g jogurtu naturalnego (około pół kubka jogurtu) - 100 ml oleju Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek: Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta: Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, jogurt, olej i dokładnie wymieszać rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłożyć w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej). 3. Nakładanie konfitury: Naciąć rożek saszetki z konfiturą i wycisnąć z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłożyć resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę. 4. Pieczenie: Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: 17-20 min Wystudzone babeczki można posypać cukrem pudrem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g 1 porcja = 62 g (%*) Energia: 1418 kJ 879 kJ 10% Energia: 339 kcal 210 kcal Tłuszcz : 17 g 10 g 14% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 2,4 g 1,5 g 8% Węglowodany : 41 g 25 g 10% w tym Cukry : 23 g 14 g 16% Białko : 5,7 g 3,6 g 7% Sól : 0,57 g 0,35 g 6% Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 62 g: * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Przepisy | Dodaj: - 3 jajka - 75 g jogurtu naturalnego - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, jogurt, olej i dokładnie wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej). 3. Nakładanie konfitury Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę. 4. Pieczenie Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 17-20 min Wystudzone babeczki można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
294 g
170 g
180 g
280 g
375 g