CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową 442 g

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową 442 g

Ilość: 442 g

Cena 8,99 zł

Cena za kilogram 20,34 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

8,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka PSZENNA
cukier
18% konfitura wiśniowa (52% wiśnie, cukier, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (pektyny), aromat naturalny)
proszek do pieczenia (skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- 125 ml oleju

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, mleko i olej. Całość miksować mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę, do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłożyć w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury:
Naciąć rożek saszetki z konfiturą i wycisnąć z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłożyć resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie:
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-20 min
Wystudzone babeczki można posypać cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = około 61 g
(%*)
Energia: 1602 kJ
977 kJ
12%
Energia: 383 kcal
234 kcal
12%
Tłuszcz : 20 g
12 g
17%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,2 g
2 g
10%
Węglowodany : 45 g
28 g
11%
w tym Cukry : 26 g
16 g
18%
Białko : 5,2 g
3,2 g
6%
Sól : 0,71 g
0,43 g
7%
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 61 g:


* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
- 2 jajka
- 50 ml mleka (ok. 5 łyżek)
- 125 ml oleju (ok. 13 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, mleko i olej. Całość wymieszaj mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury
Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki możesz posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Babeczki czekoladowe z konfiturą wiśniową 442 g
Pyszna kombinacja smaków: czekoladowe ciasto i soczysta konfitura wiśniowa. Wystarczy dodać świeże jaja, mleko i olej, wymieszać, upiec i gotowe! Do opakowania dołączono 12 supermocnych foremek. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

29 inne produkty w tej samej kategorii: