CIASTA W PROSZKU

Gellwe Minnie Babeczki o smaku czekoladowym z kremem truskawkowym oraz posypką cukrową 230 g

Nazwa: Gellwe Minnie Babeczki o smaku czekoladowym z kremem truskawkowym oraz posypką cukrową 230 g

Ilość: 234 g

Cena 7,42 zł

Cena za kilogram 31,71 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,42 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Zawiera
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać soję.
Składniki Ciasto: mąka pszenna, cukier, błonnik roślinny, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, gluten pszenny, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5% czekolada [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu], substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat
Krem: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, glukoza, skrobia modyfikowana, emulgator: E 472a, żelatyna wieprzowa, barwnik: betanina, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białka mleka, truskawka liofilizowana, aromat
Posypka: glukoza, cukier, mąka ryżowa, syrop glukozowy (z pszenicy), barwnik: dwutlenek tytanu, substancja glazurująca: szelak, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, tłuszcz kokosowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj:
do wypieku babeczek
1 jajko
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
60 ml wody (ok. 6 łyżek)
do sporządzenia kremu
110 ml bardzo zimnego mleka z lodówki (trochę mniej niż ½ szklanki)

Sposób przygotowania babeczek:
1. Bardzo mocno rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę. Następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do bardzo mocno nagrzanego piekarnika.
3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika ok. 18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Sposób przygotowania kremu:
1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu.
2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 3-4 min do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.

Dekorowanie babeczek:
Babeczki muszą być wystudzone
1. Za pomocą ostrego noża do pieczywa (z "piłką") delikatnie ściąć wierzchołek wystudzonej babeczki (o średnicy ok. 2-3 cm), przekroić na pół i końcem ostrego noża uformować półokrągłe "uszy".
2. Na babeczki nałożyć krem, doczepić "uszy" i udekorować posypką.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki w proszku o smaku czekoladowym z kremem o smaku truskawkowym oraz posypką cukrową
Wartości odżywcze po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu w 100 g
w 1 babeczce z kremem i posypką (ok. 28 g)
Wartość energetyczna: 1333 kJ / 320 kcal
373 kJ / 90 kcal
Tłuszcz: 17,5 g
4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
0,9 g
Węglowodany: 29,3 g
8,2 g
w tym cukry: 13,8 g
3,9 g
Błonnik: 8,8 g
2,5 g
Białko: 6,9 g
1,9 g
Sól: 0,60 g
0,17 g
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 28 g.:
Przepisy Babeczki z kremem o smaku truskawkowym i posypką
Przygotuj:
Do wypieku babeczek
1 jajko
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
60 ml wody (ok. 6 łyżek)
Do sporządzenia kremu
110 ml zimnego mleka (trochę mniej niż ½ szklanki)

Sposób przygotowania babeczek:
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę. Następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do bardzo mocno nagrzanego piekarnika.
3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika ok. 18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Sposób przygotowania kremu:
1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml zimnego mleka, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu.
2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 3-4 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.

Dekorowanie babeczek:
1. Za pomocą ostrego noża do pieczywa (z „piłką”) delikatnie ściąć wierzchołek wystudzonej babeczki (o średnicy ok. 2-3 cm), przekroić na pół i końcem ostrego noża uformować półokrągłe „uszy”.
2. Na babeczki nałożyć krem, doczepić „uszy” i udekorować posypką.

Dekoruj i baw się!

Opis produktu

Gellwe Minnie Babeczki o smaku czekoladowym z kremem truskawkowym oraz posypką cukrową 230 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: