Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234 g
Ilość: 241 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera Substancje konserwujące: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Zawiera Mleko: Zawiera Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać soję. |
Składniki | Ciasto: mąka pszenna, cukier, błonnik roślinny, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, gluten pszenny, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5% czekolada [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu], substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat Krem: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, glukoza, skrobia modyfikowana, emulgator: E 472a, żelatyna wieprzowa, białka mleka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: kurkumina Posypka: cukier, skrobia pszenna, syrop glukozowy, koncentraty: z cytryny, rzodkwi, szafranu, słodkiego ziemniaka; koncentrat soku z czerwonego buraka; barwniki: kurkumina, ryboflawiny, błękit patentowy; tłuszcz kokosowy, substancje glazurujące: wosk pszczeli, wosk carnauba |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotuj: do wypieku babeczek: 1 jajka 75 ml oleju (ok. 8 łyżek) 60 ml wody (ok. 6 łyżek) do sporządzenia kremu: 110 ml bardzo zimnego mleka z lodówki (trochę mniej niż ½ szklanki) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika. 3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Dekoruj i baw się! Sposób przygotowania kremu: 1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 2-3 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. 2. Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Babeczki w proszku o smaku czekoladowym z kremem o smaku bananowym oraz posypką cukrową |
Wartości odżywcze | po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu w 100 g w 1 babeczce z kremem i posypką (ok. 28 g) Wartość energetyczna: 1338 kJ / 321 kcal 375 kJ / 90 kcal Tłuszcz: 17,9 g 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g 0,9 g Węglowodany: 28,2 g 7,9 g w tym cukry: 14,8 g 4,1 g Błonnik: 10,3 g 2,9 g Białko: 6,7 g 1,9 g Sól: 0,60 g 0,17 g Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 28 g.: |
Przepisy | Babeczki z kremem i magicznymi kuleczkami Przygotuj: do wypieku babeczek 1 jajko 75 ml oleju (ok. 8 łyżek) 60 ml wody (ok. 6 łyżek) do sporządzenia kremu 110 ml zimnego mleka (trochę mniej niż ½ szklanki) Sposób przygotowania babeczek: 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę. Następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do bardzo nagrzanego piekarnika. 3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika ok. 18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Sposób przygotowania kremu: 1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml zimnego mleka, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu. 2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 3-4 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Dekorowanie babeczek: Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką. Dekoruj i baw się! |
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
640 g
264 g
375 g
380 g
340 g
250 g
200 g
200 g
300 g
300 g
380 g
365 g
400 g
154 g
295 g