CIASTA W PROSZKU

Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234 g

Nazwa: Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234 g

Ilość: 241 g

Cena 7,42 zł

Cena za kilogram 30,79 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,42 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Zawiera
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać soję.
Składniki Ciasto: mąka pszenna, cukier, błonnik roślinny, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, gluten pszenny, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5% czekolada [cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu], substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat
Krem: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, glukoza, skrobia modyfikowana, emulgator: E 472a, żelatyna wieprzowa, białka mleka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: kurkumina
Posypka: cukier, skrobia pszenna, syrop glukozowy, koncentraty: z cytryny, rzodkwi, szafranu, słodkiego ziemniaka; koncentrat soku z czerwonego buraka; barwniki: kurkumina, ryboflawiny, błękit patentowy; tłuszcz kokosowy, substancje glazurujące: wosk pszczeli, wosk carnauba
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj:
do wypieku babeczek:
1 jajka
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
60 ml wody (ok. 6 łyżek)
do sporządzenia kremu:
110 ml bardzo zimnego mleka z lodówki (trochę mniej niż ½ szklanki)

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika.
3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Dekoruj i baw się!
Sposób przygotowania kremu:
1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 2-3 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
2. Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki w proszku o smaku czekoladowym z kremem o smaku bananowym oraz posypką cukrową
Wartości odżywcze po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu w 100 g
w 1 babeczce z kremem i posypką (ok. 28 g)
Wartość energetyczna: 1338 kJ / 321 kcal
375 kJ / 90 kcal
Tłuszcz: 17,9 g
5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
0,9 g
Węglowodany: 28,2 g
7,9 g
w tym cukry: 14,8 g
4,1 g
Błonnik: 10,3 g
2,9 g
Białko: 6,7 g
1,9 g
Sól: 0,60 g
0,17 g
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 28 g.:
Przepisy Babeczki z kremem i magicznymi kuleczkami
Przygotuj:
do wypieku babeczek
1 jajko
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
60 ml wody (ok. 6 łyżek)
do sporządzenia kremu
110 ml zimnego mleka (trochę mniej niż ½ szklanki)

Sposób przygotowania babeczek:
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę. Następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do bardzo nagrzanego piekarnika.
3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika ok. 18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Sposób przygotowania kremu:
1. Do wysokiego naczynia wlać 110 ml zimnego mleka, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu.
2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 3-4 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.

Dekorowanie babeczek:
Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką.

Dekoruj i baw się!

Opis produktu

Gellwe Auta Babeczki o smaku czekoladowym z kremem bananowym oraz posypką cukrową 234 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: