Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Babka o smaku cytrynowym mieszanka do domowego przygotowania ciasta 375 g
Ilość: 375 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję i mleko. |
Składniki | mąka pszenna cukier skrobia ziemniaczana proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) substancja zagęszczająca: E 466 skórka z cytryny (0,5%) aromat |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotuj - 3 jajka - 100 g margaryny - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) 1. Przygotuj ciasto Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, margarynę i mleko. Całość miksować na najwyższych obrotach około 3 minuty, do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy o długości około 25 cm. Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170°C przez 45-50 minut (bez termoobiegu). Po 15 minutach pieczenia, naciąć ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm. 2. I gotowe Lekko przestudzone ciasto wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia. Babkę można udekorować Cukrem pudrem Gellwe lub Polewą mleczną Gellwe. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do domowego przygotowania ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 1 porcji ok. 40 g Wartość energetyczna: 1473 kJ/351 kcal 589 kJ/140 kcal (7%*) Tłuszcz: 13,7 g 5,5 g (8%*) w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g 2,6 g (13%*) Węglowodany: 50,8 g 20,3 g (8%*) w tym cukry: 28,1 g 11,2 g (12%*) Białko: 6,0 g 2,4 g (5%*) Sól: 1,1 g 0,44 g (7%*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal): Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.: |
Przepisy | Przygotuj: - 3 jajka, - 100 g miękkiej margaryny lub masła, - 100 ml mleka Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm 1. Przygotuj ciasto Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min., aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 2. Upiecz ciasto Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy podłużnej o dł. 25 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170°C (bez termoobiegu) przez 45-50 min. Po 15 min pieczenia natnij ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm. 3. I gotowe! Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować Cukrem Pudrem Gellwe lub lukrem. Pomysł na: Babeczki cytrynowe z czekoladą Nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Przygotuj ciasto wg podanego powyżej sposobu, następnie dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto nakładaj do wys. 2/3 foremek. Piecz ok. 15-18 min. Upieczone babeczki pozostaw do ostygnięcia. Słodkiego dnia :) |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g