CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Biszkopt 400 g

Dr. Oetker Biszkopt 400 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Biszkopt 400 g

Ilość: 400 g

Cena 6,99 zł

Cena za kilogram 17,48 zł

6,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
maltodekstryna
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
do biszkoptu:
- 4 jaja
- 3 łyżki wody
do nasączenia:
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki cukru
- 0,5 szklanki wody
do przełożenia:
- Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia)

Przepis na Tort biszkoptowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkoptu
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Pieczenie
Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia:
- blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min
- blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min
3. Przełożenie
10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyc kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami.
Smacznego!

Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis.

Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm)
Dodaj:
4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru.
Sposób przygotowania:
1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C.
3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty.
4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem.
5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami.

Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm)
Dodaj:
4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania.
2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec.
3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta.
4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.
Wartości odżywcze Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 41 g g
(%*)
Energia: 1170 kJ
480 kJ
6%
Energia: 277 kcal
114 kcal

Tłuszcz : 4,8 g
2,0 g
3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 1,6 g
0,7 g
4%
Węglowodany : 51,2 g
21,0 g
8%
w tym Cukry : 27,2 g
11,2 g
12%
Białko : 7,0 g
2,9 g
6%
Sól : 0,76 g
0,31 g
5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.:


1 porcja = około 41 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
do biszkoptu:
- 4 jaja
- 3 łyżki wody
do nasączenia:
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki cukru
- 0,5 szklanki wody
do przełożenia:
- Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia)

Przepis na Tort biszkoptowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkoptu
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Pieczenie
Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia:
- blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min
- blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min
3. Przełożenie
10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami.
Smacznego!

Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis.

Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm)
Dodaj:
4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru.
Sposób przygotowania:
1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C.
3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty.
4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem.
5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami.

Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm)
Dodaj:
4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania.
2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec.
3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta.
4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia.

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Biszkopt 400 g
Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

28 inne produkty w tej samej kategorii: