Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g
Ilość: 145 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Zawiera: Zapachy Zawiera: Barwniki Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję. |
Składniki | cukier skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna) syrop glukozowy żelatyna całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy) emulgatory: E 472a, E 471 białka mleka aromat barwnik: karoteny |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Do sporządzenia kremu przygotuj: 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i 2/3 szklanki). Sposób przygotowania: 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka. 2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem nakładaj na ciasto. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do przygotowania kremu do karpatki. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (około 36 g) Wartość energetyczna: 620 kJ/ 147 kcal 226 kJ / 53 kcal 3 %* Tłuszcz: 2,7 g 1,0 g 1 %* w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g 0,8 g 4 %* Węglowodany: 27 g 9,8 g 4 %* w tym cukry: 20 g 7,3 g 8 %* Białko: 3,6 g 1,3 g 3 %* Sól: 0,09 g 0,03 g 1 %* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu).: |
Przepisy | Do sporządzenia Kremu do Karpatki przygotuj: - 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i ⅔ szklanki). Sposób przygotowania: 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka. 2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty. Gotowy krem nakładaj na ciasto. Pomysł na: Ciasto Karpatka Przygotuj: 200 g mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 180 g masła lub margaryny, 1 i ½ szklanki wody. Sposób przygotowania: zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij z ognia, ostudź, wbij jajka i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 210°C (bez termoobiegu) i piecz około 25 minut. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem. |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g