CIASTA W PROSZKU

Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g

Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g

Ilość: 145 g

Cena 4,44 zł

Cena za kilogram 30,62 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,44 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Zawiera: Zapachy
Zawiera: Barwniki
Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję.
Składniki cukier
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
syrop glukozowy
żelatyna
całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
emulgatory: E 472a, E 471
białka mleka
aromat
barwnik: karoteny
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem:
data i numer partii produkcyjnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Do sporządzenia kremu przygotuj:

400 ml zimnego mleka (ok. 1 i 2/3 szklanki).

Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka.
2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem nakładaj na ciasto.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do przygotowania kremu do karpatki.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (około 36 g)
Wartość energetyczna: 620 kJ/ 147 kcal
226 kJ / 53 kcal 3 %*
Tłuszcz: 2,7 g
1,0 g 1 %*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
0,8 g 4 %*
Węglowodany: 27 g
9,8 g 4 %*
w tym cukry: 20 g
7,3 g 8 %*
Białko: 3,6 g
1,3 g 3 %*
Sól: 0,09 g
0,03 g 1 %*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:

Z jednego opakowania otrzymujemy około 545 g gotowego kremu, co wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 15 porcji (1 porcja = około 36 g kremu).:
Przepisy Do sporządzenia Kremu do Karpatki przygotuj:
- 400 ml zimnego mleka (ok. 1 i ⅔ szklanki).

Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml zimnego mleka.
2. Wsyp zawartość torebki, miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 minuty. Gotowy krem nakładaj na ciasto.

Pomysł na: Ciasto Karpatka

Przygotuj: 200 g mąki pszennej, 5 jajek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 180 g masła lub margaryny, 1 i ½ szklanki wody.

Sposób przygotowania: zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij z ognia, ostudź, wbij jajka i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 210°C (bez termoobiegu) i piecz około 25 minut. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem.

Opis produktu

Gellwe Krem do karpatki oryginalny smak 145 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: