CIASTA W PROSZKU

Gellwe Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g

Obniżka! Gellwe Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g

Ilość: 193 g

NASZA CENA! 4,55 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 23,58 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,55 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję.
Składniki cukier
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
serwatka w proszku (z mleka)
syrop glukozowy
oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy)
żelatyna
emulgator (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białka mleka
mleko odtłuszczone w proszku
aromaty (zawierają mleko)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj
- Wersja wzbogacona:
500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki),
2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g),
biszkopty,
galaretkę Gellwe o smaku truskawkowym i owoce
- Wersja podstawowa
600 ml schłodzonego mleka (ok. 2½ szklanki)

1. Przygotuj ciasto
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość opakowania. Całość miksować na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodać serki homogenizowane i miksować jeszcze przez ok. 2 minuty.
2. Przełóż masę
Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami.
3. I gotowe
Udekorować owocami, zalać tężejącą galaretką. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.

Wersja podstawowa
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko i wsypać zawartość opakowania. Całość miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm i całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do domowego przygotowania sernika.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu, bez biszkoptów, galaretki i owoców w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu bez biszkoptów galaretki i owoców w 1 porcji
Wartość energetyczna: 608 kJ/144 kcal
408 kJ/97 kcal (5%*)
Tłuszcz: 4,3 g
2,9 g (4%*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
2,4 g (12%*)
Węglowodany: 21,3 g
14,3 g (5%*)
w tym cukry: 17,4 g
11,7 g (13%*)
Białko: 4,9 g
3,3 g (7%*)
Sól: 0,15 g
0,10 g (2%*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:

Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 67 g.:
Przepisy Sernik klasyczny

Do sernika:
- 600 ml schłodzonego mleka (ok. 2½ szklanki).

Do dekoracji:
- okrągłe biszkopty;
- galaretka Gellwe o smaku truskawkowym;
- owoce świeże lub mrożone.

1. Przygotuj sernik
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut.
2. Przełóż masę
Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.
3. I gotowe!
Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką.

Sernik wzbogacony
- 500 ml schłodzonego mleka (ok. 2 szklanki);
- 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g);
- okrągłe biszkopty;
- galaretka Gellwe o smaku truskawkowym;
- owoce świeże lub mrożone.

Przygotuj sernik
Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki homogenizowane i miksuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Sernik udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką.

Słodkiego dnia :)

Opis produktu

Gellwe Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: