CIASTA W PROSZKU

Promocje

Delecta Biszkopt Ciasto w proszku 380 g

Delecta Biszkopt Ciasto w proszku 380 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Biszkopt Ciasto w proszku 380 g

Ilość: 380 g

Cena 3,99 zł

Cena za kilogram 10,50 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
mąka pszenna tortowa 31%
skrobia pszenna
emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
syrop glukozowy
mleko odtłuszczone w proszku
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przygotowanie i stosowanie Przepisy

Tort wykwintny
Przygotuj
do ciasta:
4 jaja
30 ml wody (ok. 3 łyżki)
do ponczu:
175 ml przegotowanej wody
25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny)
25 ml alkoholu
do dekoracji:
2 opak. kremów tortowych Delecta w dowolnym smaku, świeże owoce

Sposób przygotowania
1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
4. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
5. Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy równe części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż i udekoruj ubitymi kremami tortowymi oraz owocami.

Kostka kokosowa
Ciasto:
Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Przygotuj surowe ciasto wg sposobu podstawowego, przełóż do przygotowanej formy i piecz w lekko nagrzanym piekarniku, w temp. 180°C przez 35-40 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w połowie wysokości na dwie części. Przygotuj poncz wg sposobu podstawowego.
Krem:
100 g białej czekolady z dodatkiem 5 łyżek śmietanki 30-36% tł. (ok. 50 ml) roztop w rondelku, pozostaw do ostudzenia. 450 ml schłodzonej śmietanki zmiksuj na najwyższych obrotach z dodatkiem dwóch opakowań Śnieżki Delecta przez 5 min. Dodawaj stopniowo płynną czekoladę, ciągle miksując. Z torebki 150 g wiórków kokosowych odsyp 4 łyżki do dekoracji. Pozostałe wiórki kokosowe dosyp do masy i delikatnie wymieszaj łyżką. Dolną część ciasta nasącz połową ponczu, wyłóż połowę kremu. Nasącz od spodu górną część ciasta, przykryj nią całość. Na wierzch wyłóż pozostały krem i posyp wiórkami kokosowymi (ok. 30 g) i płatkami migdałowymi (ok. 30 g). Wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 4 godz.

Wiewiórka
Obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 2-3 jabłka (ok. 450 g). Przygotuj orzechy włoskie: 1 szklankę mielonych (ok. 100 g) oraz 1/2 szklanki drobno pokrojonych (ok. 50 g). W miseczce wymieszaj zawartość torebki z ciastem z 1 łyżeczką cynamonu i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik i nastaw na temp. 180°C. Do głębokiej miski wbij 4 jaja, dodaj przygotowaną mieszankę i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Pod koniec ubijania dodaj mielone orzechy, 1/2 szklanki oleju (ok. 125 ml) i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj starte jabłka i pokrojone orzechy, delikatnie wymieszaj łyżką. Piecz w temp. 180°C przez 45-50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).

Wypróbuj nasze inspiracje! Więcej znajdziesz na delektuJEMY.pl

Dobre rady!
Aby wierzch biszkoptu był płaski, gorące upieczone ciasto odwróć spodem do góry i pozostaw do wystudzenia. Do przekrojenia biszkoptu polecamy nitkę. Wówczas natnij biszkopt naokoło nożem, włóż w cięcie nitkę, skrzyżuj końcówki nitki i delikatnie ciągnij.

Polecamy bakalie Bakalland
Adres dystrybutora Delecta S.A.
ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14
87-800 Włocławek
www.delecta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Biszkopt ciasto w proszku
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Na 100 g / Na porcję 34 g / %RWS* na porcję 34 g /
Wartość energetyczna 1319 kJ / 453 kJ / 5% /
Wartość energetyczna 312 kcal / 107 kcal /
Tłuszcz 5,6 g / 1,9 g / 3% /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g / 1,0 g / 5% /
Węglowodany 58 g / 20 g / 8% /
w tym cukry 27 g / 9,4 g / 10% /
Białko 6,9 g / 2,4 g / 5% /
Sól 0,92 g / 0,32 g / 5% /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone dla samego biszkoptu.

Opis produktu

Biszkopt ciasto w proszku 

na 16 porcji
z mąką tortową
puszysty nie opada!
3 przepisy z tyłu opakowania

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: