Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-04-23 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-04-23 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-04-23 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g
Ilość: 380 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Dodatki | Zawiera: Aromaty Nie zawiera: Barwniki Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Jaja: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać Mleko: Zawiera Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Orzeszki pekan: Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | cukier mąka pszenna tortowa 31 % skrobia pszenna emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono-idiglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) syrop glukozowy mleko odtłuszczone w proszku aromat naturalny ekstrakt z wanilii |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem/ Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przepisy Tort wykwintny Przygotuj do ciasta: 4 jaja 30 ml wody (ok. 3 łyżki) do ponczu: 175 ml przegotowanej wody 25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny) 25 ml alkoholu do dekoracji: 2 opak. kremów tortowych Delecta w dowolnym smaku, świeże owoce Sposób przygotowania 1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. 2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy. 4. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). 5. Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy równe części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż i udekoruj ubitymi kremami tortowymi oraz owocami. Kostka kokosowa Ciasto: Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Przygotuj surowe ciasto wg sposobu podstawowego, przełóż do przygotowanej formy i piecz w lekko nagrzanym piekarniku, w temp. 180°C przez 35-40 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w połowie wysokości na dwie części. Przygotuj poncz wg sposobu podstawowego. Krem: 100 g białej czekolady z dodatkiem 5 łyżek śmietanki 30-36% tł. (ok. 50 ml) roztop w rondelku, pozostaw do ostudzenia. 450 ml schłodzonej śmietanki zmiksuj na najwyższych obrotach z dodatkiem dwóch opakowań Śnieżki Delecta przez 5 min. Dodawaj stopniowo płynną czekoladę, ciągle miksując. Z torebki 150 g wiórków kokosowych odsyp 4 łyżki do dekoracji. Pozostałe wiórki kokosowe dosyp do masy i delikatnie wymieszaj łyżką. Dolną część ciasta nasącz połową ponczu, wyłóż połowę kremu. Nasącz od spodu górną część ciasta, przykryj nią całość. Na wierzch wyłóż pozostały krem i posyp wiórkami kokosowymi (ok. 30 g) i płatkami migdałowymi (ok. 30 g). Wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 4 godz. Wiewiórka Obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 2-3 jabłka (ok. 450 g). Przygotuj orzechy włoskie: 1 szklankę mielonych (ok. 100 g) oraz 1/2 szklanki drobno pokrojonych (ok. 50 g). W miseczce wymieszaj zawartość torebki z ciastem z 1 łyżeczką cynamonu i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik i nastaw na temp. 180°C. Do głębokiej miski wbij 4 jaja, dodaj przygotowaną mieszankę i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Pod koniec ubijania dodaj mielone orzechy, 1/2 szklanki oleju (ok. 125 ml) i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj starte jabłka i pokrojone orzechy, delikatnie wymieszaj łyżką. Piecz w temp. 180°C przez 45-50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). Wypróbuj nasze inspiracje! Więcej znajdziesz na delektuJEMY.pl Dobre rady! Aby wierzch biszkoptu był płaski, gorące upieczone ciasto odwróć spodem do góry i pozostaw do wystudzenia. Do przekrojenia biszkoptu polecamy nitkę. Wówczas natnij biszkopt naokoło nożem, włóż w cięcie nitkę, skrzyżuj końcówki nitki i delikatnie ciągnij. Polecamy bakalie Bakalland |
Adres dystrybutora | Delecta S.A. ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14 87-800 Włocławek www.delecta.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Biszkopt mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 34 g %RWS* na porcję 34 g Wartość energetyczna: 1319 kJ 453 kJ 5 % Wartość energetyczna: 312 kcal 107 kcal 5 % Tłuszcz: 5,6 g 1,9 g 3 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g 1,0 g 5 % Węglowodany: 58 g 20 g 8 % w tym cukry: 27 g 9,4 g 10 % Białko: 6,9 g 2,4 g 5 % Sól: 0,92 g 0,32 g 5 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (bez dekoracji kremu).: ok. 550 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji): |
Przepisy | Nasz przepis na biszkopt Przygotuj: Do ciasta: 4 jaja, 30 ml wody (ok. 3 łyżki) Do ponczu: 175 ml przegotowanej wody, 25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny), 25 ml alkoholu Do dekoracji: krem i owoce Sposób przygotowania: Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż 2 opak. kremów tortowych Delecta lub 750 ml śmietany 30-36 % tł. (ubitej z 3 opak. Mixu do śmietany Delecta). Do dekoracji polecamy świeże owoce oraz posypki Decorada Delecta. Biszkopt przekładany - Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego. - Do kremu przygotuj 200 g masy krówkowej Bakalland, 1 opak. Śnieżki Delecta, 500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 100 g masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki twarogu mielonego (lub zmiksowanego) - Śmietanę ubij ze Śnieżką, masło utrzyj z cukrem, dodaj twaróg i ponownie zmiksuj. Do śmietany dodawaj porcjami masę maślaną miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj Masę krówkową i ponownie zmiksuj. - Przekrój biszkopt na dwie części, nasącz je ponczem. Przełóż przygotowanym kremem oraz udekoruj owocami. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do schłodzenia. |
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
340 g
250 g
300 g
365 g
154 g
295 g
180 g
280 g