CIASTA W PROSZKU

Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g

Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g

Ilość: 380 g

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 15,76 zł

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Dodatki Zawiera: Aromaty
Nie zawiera: Barwniki
Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Migdały: Może zawierać
Orzechy brazylijskie: Może zawierać
Orzechy nerkowca: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Orzeszki pekan: Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Orzechy włoskie: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki cukier
mąka pszenna tortowa 31 %
skrobia pszenna
emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono-idiglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
syrop glukozowy
mleko odtłuszczone w proszku
aromat
naturalny ekstrakt z wanilii
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem/ Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Przygotowanie i stosowanie Przepisy

Tort wykwintny
Przygotuj
do ciasta:
4 jaja
30 ml wody (ok. 3 łyżki)
do ponczu:
175 ml przegotowanej wody
25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny)
25 ml alkoholu
do dekoracji:
2 opak. kremów tortowych Delecta w dowolnym smaku, świeże owoce

Sposób przygotowania
1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
4. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
5. Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy równe części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż i udekoruj ubitymi kremami tortowymi oraz owocami.

Kostka kokosowa
Ciasto:
Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Przygotuj surowe ciasto wg sposobu podstawowego, przełóż do przygotowanej formy i piecz w lekko nagrzanym piekarniku, w temp. 180°C przez 35-40 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w połowie wysokości na dwie części. Przygotuj poncz wg sposobu podstawowego.
Krem:
100 g białej czekolady z dodatkiem 5 łyżek śmietanki 30-36% tł. (ok. 50 ml) roztop w rondelku, pozostaw do ostudzenia. 450 ml schłodzonej śmietanki zmiksuj na najwyższych obrotach z dodatkiem dwóch opakowań Śnieżki Delecta przez 5 min. Dodawaj stopniowo płynną czekoladę, ciągle miksując. Z torebki 150 g wiórków kokosowych odsyp 4 łyżki do dekoracji. Pozostałe wiórki kokosowe dosyp do masy i delikatnie wymieszaj łyżką. Dolną część ciasta nasącz połową ponczu, wyłóż połowę kremu. Nasącz od spodu górną część ciasta, przykryj nią całość. Na wierzch wyłóż pozostały krem i posyp wiórkami kokosowymi (ok. 30 g) i płatkami migdałowymi (ok. 30 g). Wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 4 godz.

Wiewiórka
Obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 2-3 jabłka (ok. 450 g). Przygotuj orzechy włoskie: 1 szklankę mielonych (ok. 100 g) oraz 1/2 szklanki drobno pokrojonych (ok. 50 g). W miseczce wymieszaj zawartość torebki z ciastem z 1 łyżeczką cynamonu i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik i nastaw na temp. 180°C. Do głębokiej miski wbij 4 jaja, dodaj przygotowaną mieszankę i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Pod koniec ubijania dodaj mielone orzechy, 1/2 szklanki oleju (ok. 125 ml) i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj starte jabłka i pokrojone orzechy, delikatnie wymieszaj łyżką. Piecz w temp. 180°C przez 45-50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).

Wypróbuj nasze inspiracje! Więcej znajdziesz na delektuJEMY.pl

Dobre rady!
Aby wierzch biszkoptu był płaski, gorące upieczone ciasto odwróć spodem do góry i pozostaw do wystudzenia. Do przekrojenia biszkoptu polecamy nitkę. Wówczas natnij biszkopt naokoło nożem, włóż w cięcie nitkę, skrzyżuj końcówki nitki i delikatnie ciągnij.

Polecamy bakalie Bakalland
Adres dystrybutora Delecta S.A.
ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14
87-800 Włocławek
www.delecta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Biszkopt mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 34 g
%RWS* na porcję 34 g
Wartość energetyczna: 1319 kJ
453 kJ
5 %
Wartość energetyczna: 312 kcal
107 kcal
5 %
Tłuszcz: 5,6 g
1,9 g
3 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
1,0 g
5 %
Węglowodany: 58 g
20 g
8 %
w tym cukry: 27 g
9,4 g
10 %
Białko: 6,9 g
2,4 g
5 %
Sól: 0,92 g
0,32 g
5 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (bez dekoracji kremu).:


ok. 550 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji):
Przepisy Nasz przepis na biszkopt

Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 30 ml wody (ok. 3 łyżki)
Do ponczu: 175 ml przegotowanej wody, 25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny), 25 ml alkoholu
Do dekoracji: krem i owoce

Sposób przygotowania:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż 2 opak. kremów tortowych Delecta lub 750 ml śmietany 30-36 % tł. (ubitej z 3 opak. Mixu do śmietany Delecta).

Do dekoracji polecamy świeże owoce oraz posypki Decorada Delecta.

Biszkopt przekładany
- Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego.
- Do kremu przygotuj 200 g masy krówkowej Bakalland, 1 opak. Śnieżki Delecta, 500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 100 g masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki twarogu mielonego (lub zmiksowanego)
- Śmietanę ubij ze Śnieżką, masło utrzyj z cukrem, dodaj twaróg i ponownie zmiksuj. Do śmietany dodawaj porcjami masę maślaną miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj Masę krówkową i ponownie zmiksuj.
- Przekrój biszkopt na dwie części, nasącz je ponczem. Przełóż przygotowanym kremem oraz udekoruj owocami. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do schłodzenia.

Opis produktu

Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g

22 inne produkty w tej samej kategorii: