CIASTA W PROSZKU

Delecta Marchewkowe ciasto w proszku 430 g

Delecta Marchewkowe ciasto w proszku 430 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Marchewkowe ciasto w proszku 430 g

Ilość: 430 g

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 13,93 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, mleko i soję.
Składniki cukier
mąka pszenna
mąka pszenna krupczatka
marchew suszona granulat 3%
marchew suszona płatki 2,8% (marchew 46%, syrop glukozowy, skrobia kukurydziana)
przyprawy 2% (cynamon 57%, goździki 20%, gałka muszkatołowa, kardamon 10%)
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
mąka ryżowa
barwnik: karoteny
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto marchewkowe ciasto w proszku
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g
Na porcję 46 g
%RWS* na porcję 46 g
Wartość energetyczna : 1705 kJ
789 kJ
9%
Wartość energetyczna : 407 kcal
188 kcal

Tłuszcz : 21 g
9,8 g
14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,0 g
0,9 g
5%
Węglowodany : 48 g
22 g
9%
w tym cukry: 29 g
14 g
15%
Białko : 5,3 g
2,5 g
5%
Sól : 0,78 g
0,36 g
6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (bez dekoracji z kremu).:
Przepisy Nasz przepis na ciasto marchewkowe

Przygotuj:
3 jaja, 100 ml wody, 150 ml oleju.
Ciasto doskonale smakuje z kremem z serka śmietankowego.

Sposób przygotowania:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 45-50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opak. serka śmietankowego naturalnego (ok. 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (ok. 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (ok. 10 g).

Ciasto z kremem przechowuj w lodówce.

Marchewkowe inaczej...
- Przygotuj 1/2 szklanki pokrojonych, odsączonych ananasów z puszki (ok. 100 g), 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich (ok. 50 g) oraz 1/2 szklanki startej na średnich oczkach marchewki (ok. 75 g).
- Przygotuj tortownicę i surowe ciasto wg sposobu podstawowego.
Do ubitego ciasta dodaj ananasy, orzechy, marchewkę i delikatnie wymieszaj łyżką.
- Przełóż ciasto do przygotowanej tortownicy.
- Piecz w piekarniku w temp. 180°C przez 50-55 min.
- Upieczone i wystudzone ciasto udekoruj kremem z serka śmietankowego.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Opis produktu

Delecta Marchewkowe ciasto w proszku 430 g

23 inne produkty w tej samej kategorii: