CIASTA W PROSZKU

Delecta Bananata z czekoladą Ciasto w proszku 360 g

Nazwa: Delecta Bananata z czekoladą Ciasto w proszku 360 g

Ilość: 360 g

Cena 7,52 zł

Cena za kilogram 20,89 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,52 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja i soję.
Składniki Ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: E 472b, E472a; mleko odtłuszczone w proszku
Mieszanka do masy śmietanowej: cukier puder, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat
Płatki czekolady (mogą zawierać mleko i soję): cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: E 442, E 476
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bananata ciasto w proszku
Wartości odżywcze Na 100 g
Na porcję 114 g
%RWS* na porcję 114 g
Wartość energetyczna : 912 kJ
1039 kJ
12%
Wartość energetyczna : 218 kcal
248 kcal

Tłuszcz : 11 g
13 g
19%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 6,5 g
7,4 g
37%
Węglowodany : 26 g
29 g
11%
w tym cukry : 18 g
21 g
23%
Białko : 3,4 g
3,9 g
8%
Sól : 0,31 g
0,35 g
6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Wartości odżywcze liczone ze śmietanką 30% tł. i bananami.:
Przepisy Przygotuj:

Co ciasta: 2 jaja, 75 ml mleka
Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody
Do ponczu: 50 ml przegotowanej zimnej wody, sok z 1/2 cytryny, 3 banany lub inne owoce: maliny, jagody, truskawki

Sposób przygotowania:

Poncz:
W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.

Ciasto:
1. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 min.
6. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.
7. Wystudzone ciasto wyjmij z formy. Wydrąż łyżką miąższ na głębokość ok. 0,5 cm, pozostawiając 1 cm od brzegu.
8. Wydrążone ciasto rozkrusz (posłuży do obsypania ciasta).
9. Spód ciasta nasącz przygotowanym ponczem.
10. Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż (inne owoce - pokrój na małe kawałki), ułóż na cieście.

Masa śmietanowa:
1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę.
2. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania prawie sztywnej konsystencji.
3. Do przygotowanej wody wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj ok. 10 sek. Wlej mieszankę do ubitej śmietany i miksuj ok. 10 sek.
4. Na koniec wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj.

Tak przygotowaną masę wyłóż na banany. Łyżką uformuj kopułę, posyp pokruszonym ciastem (lekko dociskając je do masy). Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.

Opis produktu

Delecta Bananata z czekoladą Ciasto w proszku 360 g
Opakowanie zawiera mieszanki do przygotowania ciasta i kremu oraz płatki czekoladowe

29 inne produkty w tej samej kategorii: