Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Bananata z czekoladą Ciasto w proszku 360 g
Ilość: 360 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa |
Zalecenia dla alergików | Jaja: Może zawierać Mleko: Zawiera Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja i soję. |
Składniki | Ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: E 472b, E472a; mleko odtłuszczone w proszku Mieszanka do masy śmietanowej: cukier puder, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat Płatki czekolady (mogą zawierać mleko i soję): cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: E 442, E 476 |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Bananata ciasto w proszku |
Wartości odżywcze | Na 100 g Na porcję 114 g %RWS* na porcję 114 g Wartość energetyczna : 912 kJ 1039 kJ 12% Wartość energetyczna : 218 kcal 248 kcal Tłuszcz : 11 g 13 g 19% w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 6,5 g 7,4 g 37% Węglowodany : 26 g 29 g 11% w tym cukry : 18 g 21 g 23% Białko : 3,4 g 3,9 g 8% Sól : 0,31 g 0,35 g 6% *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: Wartości odżywcze liczone ze śmietanką 30% tł. i bananami.: |
Przepisy | Przygotuj: Co ciasta: 2 jaja, 75 ml mleka Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody Do ponczu: 50 ml przegotowanej zimnej wody, sok z 1/2 cytryny, 3 banany lub inne owoce: maliny, jagody, truskawki Sposób przygotowania: Poncz: W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Ciasto: 1. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem. 3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. 5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 min. 6. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia. 7. Wystudzone ciasto wyjmij z formy. Wydrąż łyżką miąższ na głębokość ok. 0,5 cm, pozostawiając 1 cm od brzegu. 8. Wydrążone ciasto rozkrusz (posłuży do obsypania ciasta). 9. Spód ciasta nasącz przygotowanym ponczem. 10. Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż (inne owoce - pokrój na małe kawałki), ułóż na cieście. Masa śmietanowa: 1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę. 2. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania prawie sztywnej konsystencji. 3. Do przygotowanej wody wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj ok. 10 sek. Wlej mieszankę do ubitej śmietany i miksuj ok. 10 sek. 4. Na koniec wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż na banany. Łyżką uformuj kopułę, posyp pokruszonym ciastem (lekko dociskając je do masy). Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia. |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
294 g
170 g
180 g
280 g
375 g