CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Sernik na zimno bez glutenu 195 g

Nazwa: Dr. Oetker Sernik na zimno bez glutenu 195 g

Ilość: 195 g

Cena 8,56 zł

Cena za kilogram 43,90 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

8,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
MLEKO w proszku
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 600 ml schłodzonego mleka
lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g

Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.

Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez 1 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 1 godz.

Sernik można wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka masy sernikowej bezglutenowej w proszku.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane) 100 g
1 porcja = 82 g
(%*)
Energia: 600 kJ
492 kJ
6%
Energia: 142 kcal
117 kcal
6%
Tłuszcz : 4 g
3,3 g
5%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 3,3 g
2,7 g
14%
Węglowodany : 21 g
17 g
7%
w tym Cukry : 18 g
15 g
17%
Białko : 5,9 g
4,8 g
10%
Sól : 0,17 g
0,14 g
2%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g:
Przepisy Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g
lub
- 600 ml schłodzonego mleka

Sposób przygotowania na mleku i serkach:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodaj 2 serki i miksuj przez ok. 2 min.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.

Sernik możesz wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i Galaretką Bezglutenową Dr. Oetkera (zalej nią sernik i owoce, gdy jest ona lekko tężejąca).

Sposób przygotowania na mleku:
1. Przygotuj tortownicę (ø 24 cm). Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełóż masę do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.

Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamienić dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego)
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.

Przepisy i inspiracje znajdziesz na www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Sernik na zimno bez glutenu 195 g
Masz ochotę na bezglutenowe ciasto? Polecamy nasz łatwy w przyrządzeniu sernik na zimno: - delikatne ciasto, - z dodatkiem mascarpone, - idealnie komponuje się z owocami, galaretka i innymi owocami. Wystarczy dodać mleko, zmiksować, zmrozić i już można częstować wszystkich puszystym sernikiem.

29 inne produkty w tej samej kategorii: