Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g
Ilość: 393 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera |
Składniki | cukier skrobia kukurydziana skrobia ziemniaczana 12% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)) kakao o obniżonej zawartości tłuszczu substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany) błonnik z cykorii substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa) sól naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: - 3 jajka - 125 g masła - 50 ml (5 łyżek) wody Sposób przygotowania: 1. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj: 3 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 50 ml (5 łyżek) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę. 3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Temp. 175°C Czas pieczenia: 60-70 minut (do suchego patyczka). Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego. Upiecz w dowolnej formie: Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g 1 porcja = 46 g (%*) Energia: 1509 kJ 694 kJ 8% Energia: 361 kcal 166 kcal 8% Tłuszcz : 19 g 8,6 g 12% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 11 g 4,9 g 25% Węglowodany : 43 g 20 g 8% w tym Cukry : 24 g 11 g 12% Błonnik : 2,1 g 1,0 g Białko : 4,1 g 1,9 g 4% Sól : 0,77 g 0,35 g 6% Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g: *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: |
Przepisy | Dodaj: - 3 jajka - 125 g masła - 50 ml wody (ok. 5 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki dokładnie wygarniając wszystko z miski. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura pieczenia: 175°C Czas pieczenia: ok. 60-70 minut (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego. Upiecz w dowolnej formie: Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem. Przepisy i inspiracje znajdziesz na www.oetker.pl |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
294 g
170 g
180 g
280 g
375 g