CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g

Nazwa: Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g

Ilość: 393 g

Cena 11,49 zł

Cena za kilogram 29,24 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

11,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki cukier
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
12% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany)
błonnik z cykorii
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
sól
naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 3 jajka
- 125 g masła
- 50 ml (5 łyżek) wody

Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj: 3 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 50 ml (5 łyżek) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę.
3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Temp. 175°C
Czas pieczenia: 60-70 minut (do suchego patyczka).
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.

Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 46 g
(%*)
Energia: 1509 kJ
694 kJ
8%
Energia: 361 kcal
166 kcal
8%
Tłuszcz : 19 g
8,6 g
12%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 11 g
4,9 g
25%
Węglowodany : 43 g
20 g
8%
w tym Cukry : 24 g
11 g
12%
Błonnik : 2,1 g
1,0 g

Białko : 4,1 g
1,9 g
4%
Sól : 0,77 g
0,35 g
6%
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
- 3 jajka
- 125 g masła
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki dokładnie wygarniając wszystko z miski.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura pieczenia: 175°C
Czas pieczenia: ok. 60-70 minut (do suchego patyczka)

Uwaga: Po ok. 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.

Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.

Przepisy i inspiracje znajdziesz na www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g
Przedstawiamy pyszną babkę czekoladową - poczuj smak dzieciństwa. Ciasto w proszku z czekoladą: - z naturalnymi aromatami, - produkt bezglutenowy. Wystarczy dodać jaja, masło i wodę, upiec i już możemy częstować wspaniale puszystym i aromatycznym wypiekiem.

30 inne produkty w tej samej kategorii: