CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g

Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g

Ilość: 393 g

Cena 9,49 zł

Cena za kilogram 24,15 zł

9,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki cukier
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
12% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany)
błonnik z cykorii
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
sól
naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 3 jajka
- 125 g masła
- 50 ml (5 łyżek) wody

Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj: 3 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 50 ml (5 łyżek) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę.
3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Temp. 175°C
Czas pieczenia: 60-70 minut (do suchego patyczka).
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.

Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g / 1 porcja = 46 g / (%*) /
Energia1509 kJ / 694 kJ / 8% /
Energia361 kcal / 166 kcal / 8% /
Tłuszcz 19 g / 8,6 g / 12% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 11 g / 4,9 g / 25% /
Węglowodany 43 g / 20 g / 8% /
w tym Cukry 24 g / 11 g / 12% /
Błonnik 2,1 g / 1,0 g /
Białko 4,1 g / 1,9 g / 4% /
Sól 0,77 g / 0,35 g / 6% /
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Opis produktu

Dr. Oetker Babka bez glutenu czekoladowa 393 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: