CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Moja Babka kokos i czekolada 462 g

Nazwa: Dr. Oetker Moja Babka kokos i czekolada 462 g

Ilość: 462 g

Cena 8,49 zł

Cena za kilogram 18,38 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

8,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
13% wiórków kokosowych
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,3% mąka kokosowa
0,4% czekolada w proszku (kakao, cukier, dekstroza)
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
sól
O produkcie Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
322 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
80 g mieszanki do przyrządzenia masy kokosowej
60 g wiórków kokosowych
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Przepisy

Dodaj:
do ciasta:
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 100 g miękkiego masła
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)
do masy:
- 2 białka

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta:
Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Przygotowanie masy kokosowej:
Białka ubij mikserem na sztywną pianę (miska musi być sucha). Pod koniec ubijania dodaj mieszankę do masy kokosowej, miksuj krótko do połączenia składników, następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie całość wymieszaj łyżką.
3. Nakładanie ciasta i masy kokosowej:
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto czekoladowe przełóż do foremki dokładnie wybierając wszystko z miski. Za pomocą łyżki zrób 2 cm wgłębienie pośrodku ciasta wzdłuż całej jego długości, a następnie ułóż w nim starannie masę kokosową, lekko ją dociskając. Nie wygładzaj masy do poziomu ciasta.
4. Pieczenie:
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 65-70 min (do suchego patyczka)
UWAGA:
Po ok. 30 minutach pieczenia ciasto przykryj papierem do pieczenia lub kartką.
Po upieczeniu i ostygnięciu możesz udekorować babkę cukrem pudrem.

Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Moja Babka kokos i czekolada - ciasto w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = 55 g
(%*)
Energia: 1444 kJ
794 kJ
9%
Energia: 345 kcal
190 kcal

Tłuszcz : 17 g
9,4 g
13%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 11 g
5,9 g
30%
Węglowodany : 41 g
22 g
8%
w tym Cukry : 26 g
14 g
16%
Białko : 5,8 g
3,2 g
6%
Sól : 0,61 g
0,33 g
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji:


1 porcja = ok. 55 g:
Przepisy Dodaj:
do ciasta:
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 100 g miękkiego masła
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)
do masy:
- 2 białka

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta:
Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Przygotowanie masy kokosowej:
Białka ubij mikserem na sztywną pianę (miska musi być sucha). Pod koniec ubijania dodaj mieszankę do masy kokosowej, miksuj krótko do połączenia składników, następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie całość wymieszaj łyżką.
3. Nakładanie ciasta i masy kokosowej:
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto czekoladowe przełóż do foremki dokładnie wybierając wszystko z miski. Za pomocą łyżki zrób 2 cm wgłębienie pośrodku ciasta wzdłuż całej jego długości, a następnie ułóż w nim starannie masę kokosową, lekko ją dociskając. Nie wygładzaj masy do poziomu ciasta.
4. Pieczenie:
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 65-70 min (do suchego patyczka)
UWAGA:
Po ok. 30 minutach pieczenia ciasto przykryj papierem do pieczenia lub kartką.
Po upieczeniu i ostygnięciu możesz udekorować babkę cukrem pudrem.

Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Moja Babka kokos i czekolada 462 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: