Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Moja Babka kokos i czekolada 462 g
Ilość: 462 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | cukier mąka PSZENNA skrobia PSZENNA 13% wiórków kokosowych proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu)) kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,3% mąka kokosowa 0,4% czekolada w proszku (kakao, cukier, dekstroza) aromaty (zawierają LAKTOZĘ) sól |
O produkcie | Zawartość opakowania Opakowanie zawiera: 322 g mieszanki do przyrządzenia ciasta 80 g mieszanki do przyrządzenia masy kokosowej 60 g wiórków kokosowych |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przepisy Dodaj: do ciasta: - 2 jaja - 2 żółtka - 100 g miękkiego masła - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) do masy: - 2 białka Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Przygotowanie masy kokosowej: Białka ubij mikserem na sztywną pianę (miska musi być sucha). Pod koniec ubijania dodaj mieszankę do masy kokosowej, miksuj krótko do połączenia składników, następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie całość wymieszaj łyżką. 3. Nakładanie ciasta i masy kokosowej: Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto czekoladowe przełóż do foremki dokładnie wybierając wszystko z miski. Za pomocą łyżki zrób 2 cm wgłębienie pośrodku ciasta wzdłuż całej jego długości, a następnie ułóż w nim starannie masę kokosową, lekko ją dociskając. Nie wygładzaj masy do poziomu ciasta. 4. Pieczenie: Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 65-70 min (do suchego patyczka) UWAGA: Po ok. 30 minutach pieczenia ciasto przykryj papierem do pieczenia lub kartką. Po upieczeniu i ostygnięciu możesz udekorować babkę cukrem pudrem. Smacznego! Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Moja Babka kokos i czekolada - ciasto w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 55 g (%*) Energia: 1444 kJ 794 kJ 9% Energia: 345 kcal 190 kcal Tłuszcz : 17 g 9,4 g 13% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 11 g 5,9 g 30% Węglowodany : 41 g 22 g 8% w tym Cukry : 26 g 14 g 16% Białko : 5,8 g 3,2 g 6% Sól : 0,61 g 0,33 g 6% * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji: 1 porcja = ok. 55 g: |
Przepisy | Dodaj: do ciasta: - 2 jaja - 2 żółtka - 100 g miękkiego masła - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) do masy: - 2 białka Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Przygotowanie masy kokosowej: Białka ubij mikserem na sztywną pianę (miska musi być sucha). Pod koniec ubijania dodaj mieszankę do masy kokosowej, miksuj krótko do połączenia składników, następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie całość wymieszaj łyżką. 3. Nakładanie ciasta i masy kokosowej: Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto czekoladowe przełóż do foremki dokładnie wybierając wszystko z miski. Za pomocą łyżki zrób 2 cm wgłębienie pośrodku ciasta wzdłuż całej jego długości, a następnie ułóż w nim starannie masę kokosową, lekko ją dociskając. Nie wygładzaj masy do poziomu ciasta. 4. Pieczenie: Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 65-70 min (do suchego patyczka) UWAGA: Po ok. 30 minutach pieczenia ciasto przykryj papierem do pieczenia lub kartką. Po upieczeniu i ostygnięciu możesz udekorować babkę cukrem pudrem. Smacznego! Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl |
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
640 g
264 g
375 g
380 g
340 g
250 g
200 g
200 g
300 g
300 g
380 g
365 g
400 g
154 g
295 g