Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
Przy kwocie poniżej 200PLN możesz skorzystać z usług premium
![]() |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-16 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-15:00![]() |
|||
Poniedziałek 2021-01-18 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Wtorek 2021-01-19 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Środa 2021-01-20 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Czwartek 2021-01-21 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Piątek 2021-01-22 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-16 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
|||
Poniedziałek 2021-01-18 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Wtorek 2021-01-19 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Środa 2021-01-20 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czwartek 2021-01-21 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piątek 2021-01-22 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-16 |
10:30-12:30![]() |
|||||
Poniedziałek 2021-01-18 |
![]() |
![]() |
||||
Wtorek 2021-01-19 |
![]() |
![]() |
||||
Środa 2021-01-20 |
![]() |
![]() |
||||
Czwartek 2021-01-21 |
![]() |
![]() |
||||
Piątek 2021-01-22 |
![]() |
![]() |
||||
![]() ![]() |
Nazwa: Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Barwniki: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | cukier skrobia PSZENNA mąka PSZENNA 9,6% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)) kakao o obniżonej zawartości tłuszczu skrobie skrobia modyfikowana proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), mąka PSZENNA) błonnik z cykorii 0,6% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza) żelatyna substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa) aromaty (zawierają LAKTOZĘ) sól naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO) |
O produkcie | Opakowanie zawiera: 341 g mieszanki do przyrządzenia ciasta 34 g mieszanki do przygotowania polewy 40 g kropelek czekoladowych |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: do ciasta: - 3 jaja - 100 g miękkiego masła - 50 ml mleka (ok. 5 łyżek) do polewy: - 25 g masła - 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł.) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy: Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski. 3. Pieczenie: Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka) Po ok. 10 min od upieczenia możesz już udekorować ciasto polewą. 4. Przygotowanie polewy: W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia. Smacznego! Muffinki (12 szt.) Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka). Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki. Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Moja Babka podwójna czekolada - ciasto w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g / 1 porcja = 49 g / (%*) / Energia1498 kJ / 734 kJ / 9% / Energia358 kcal / 175 kcal / Tłuszcz 18 g / 8,7 g / 12% / w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 10 g / 5 g / 25% / Węglowodany 44 g / 21 g / 8% / w tym Cukry 27 g / 13 g / 14% / Białko 4,9 g / 2,4 g / 5% / Sól 0,99 g / 0,48 g / 8% / * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji 1 porcja = ok. 49 g |
280 g
671 g
670 g
335 g
350 g
600 g
375 g
390 g
380 g
250 g
350 g
199 g
199 g