CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g

Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g

Cena 9,99 zł


9,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
skrobia PSZENNA
mąka PSZENNA
9,6% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobie
skrobia modyfikowana
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), mąka PSZENNA)
błonnik z cykorii
0,6% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
żelatyna
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
sól
naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO)
O produkcie Opakowanie zawiera:
341 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
34 g mieszanki do przygotowania polewy
40 g kropelek czekoladowych
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
do ciasta:
- 3 jaja
- 100 g miękkiego masła
- 50 ml mleka (ok. 5 łyżek)
do polewy:
- 25 g masła
- 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł.)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta:
Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy:
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski.
3. Pieczenie:
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka)
Po ok. 10 min od upieczenia możesz już udekorować ciasto polewą.
4. Przygotowanie polewy:
W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Muffinki (12 szt.)
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka). Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki.

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Moja Babka podwójna czekolada - ciasto w proszku.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g / 1 porcja = 49 g / (%*) /
Energia1498 kJ / 734 kJ / 9% /
Energia358 kcal / 175 kcal /
Tłuszcz 18 g / 8,7 g / 12% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 10 g / 5 g / 25% /
Węglowodany 44 g / 21 g / 8% /
w tym Cukry 27 g / 13 g / 14% /
Białko 4,9 g / 2,4 g / 5% /
Sól 0,99 g / 0,48 g / 8% /
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji
1 porcja = ok. 49 g

Opis produktu

Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: