Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Moja Babka podwójna czekolada 415 g
Ilość: 415 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | cukier skrobia PSZENNA mąka PSZENNA 9,6% kropelki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)) kakao o obniżonej zawartości tłuszczu skrobie skrobia modyfikowana proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), mąka PSZENNA) błonnik z cykorii 0,6% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza) żelatyna substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa) aromaty (zawierają LAKTOZĘ) sól naturalny aromat waniliowy (zawiera MLEKO) |
O produkcie | Opakowanie zawiera: 341 g mieszanki do przyrządzenia ciasta 34 g mieszanki do przygotowania polewy 40 g kropelek czekoladowych |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: do ciasta: - 3 jaja - 100 g miękkiego masła - 50 ml mleka (ok. 5 łyżek) do polewy: - 25 g masła - 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł.) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy: Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski. 3. Pieczenie: Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka) Po ok. 10 min od upieczenia możesz już udekorować ciasto polewą. 4. Przygotowanie polewy: W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia. Smacznego! Muffinki (12 szt.) Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka). Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki. Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Moja Babka podwójna czekolada - ciasto w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 49 g (%*) Energia: 1498 kJ 734 kJ 9% Energia: 358 kcal 175 kcal Tłuszcz : 18 g 8,7 g 12% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 10 g 5 g 25% Węglowodany : 44 g 21 g 8% w tym Cukry : 27 g 13 g 14% Białko : 4,9 g 2,4 g 5% Sól : 0,99 g 0,48 g 8% * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Z mieszanki otrzymujemy 16 porcji: 1 porcja = ok. 49 g: |
Przepisy | Dodaj: do ciasta: - 3 jaja - 100 g miękkiego masła - 50 ml mleka (ok. 5 łyżek) do polewy: - 25 g masła - 2 łyżki mleka (lub śmietanki 30% tł.) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta: Piekarnik nastaw na temperaturę 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz mleko. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Dodawanie kropelek i nakładanie do formy: Foremkę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Z torebki z kropelkami czekolady odsyp 1 łyżeczkę kropelek. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy, dokładnie wybierając wszystko z miski. 3. Pieczenie: Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 70 min (do suchego patyczka) Po ok. 10 min od upieczenia możesz już udekorować ciasto polewą. 4. Przygotowanie polewy: W małym garnku rozpuść 25 g masła z 2 łyżkami mleka (bądź śmietanki). Wsyp zawartość torebki z polewą oraz dodaj wcześniej odsypane kropelki. Energicznie mieszaj, gotując na małym ogniu przez ok. 1 minutę do całkowitego rozpuszczenia oraz uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch babki (rozsmarowując polewę łyżką na babce w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza). Pozostaw do ostygnięcia. Smacznego! Muffinki (12 szt.) Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj według punktu 1 sposobu przygotowania i rozłóż je równomiernie w formie lub papilotkach (po ok. 1 pełnej łyżce). Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do temp. 175°C i piecz ok. 25 min (do suchego patyczka). Po ok. 10 min od upieczenia możesz już dekorować muffinki polewą. Przygotuj polewę według punktu 4 sposobu przygotowania. Małymi porcjami starannie rozsmaruj ją łyżeczką na całej powierzchni każdej muffinki. Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g