Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Leśny mech mieszanka do domowego wypieku ciasta 410 g
Ilość: 410 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Dodatki | Zawiera: Aromaty Zawiera: Barwniki Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Jaja: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać Mleko: Zawiera Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Orzeszki pekan: Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | Ciasto: mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany); szpinak liofilizowany 1,2 %; mąka ryżowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin Mieszanka do masy śmietanowej: cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Leśny mech. Mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 78 g %RWS* na porcję 78 g Wartość energetyczna: 1355 kJ 1054 kJ 13 % Wartość energetyczna: 325 kcal 253 kcal 13 % Tłuszcz: 21 g 16 g 24 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,4 g 6,5 g 33 % Węglowodany: 29 g 22 g 9 % w tym cukry: 17 g 13 g 16 % Białko: 4,7 g 3,7 g 7 % Sól: 0,43 g 0,33 g 5 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z olejem rzepakowym i śmietanką 30 % tł.).: Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1244 g produktu po przygotowaniu (16 porcji).: |
Przepisy | Przygotuj: Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody, 100 ml oleju rzepakowego Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą i olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 5 min. 3. Gotową masę przełóż do tortownicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstaw do piekarnika i piecz przez 35-40 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). 4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odkrój 0,5 cm od góry i pokrusz. 5. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę (ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej konsystencji). 6. Do miseczki wlej wodę, wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj przez 0,5 min. 7. Przygotowaną masę dodaj do ubitej śmietany, miksuj przez kolejne 0,5 min, a następnie wyłóż na warstwę ciasta. 8. Wierzch posyp odłożonym pokruszonym ciastem, lekko dociśnij. 9. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia. |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g