Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g
Ilość: 260 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl.pl |
Dodatki | Zawiera: Aromaty Nie zawiera: Barwniki Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Zawiera Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | cukier albumina jaja w proszku skrobia kukurydziana regulator kwasowości: kwas cytrynowy aromat |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 23 g % RWS* na porcję 23 g Wartość energetyczna: 1553 kJ 362 kJ 4 % Wartość energetyczna: 365 kcal 85 kcal 4 % Tłuszcz: 0 g 0 g 0 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 0 g 0 % Węglowodany: 87 g 20 g 8 % w tym cukry: 84 g 20 g 22 % Białko: 4,8 g 1,1 g 2 % Sól: 0,19 g 0,04 g 1 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w podstawowym sposobie przygotowania (bez dekoracji).: |
Przepisy | Nasz przepis na bezę Przygotuj: 125 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm. Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany. Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego). Po upieczeniu Twoja beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki. Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania. Pyszny dakłas - Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego. - Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm. - Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku. - Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj. - Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę. |
245 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
200 g
300 g
365 g
400 g
154 g
295 g
180 g
280 g