CIASTA W PROSZKU

Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g

Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g

Ilość: 260 g

Cena 7,99 zł

Cena za kilogram 30,73 zł

7,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl.pl
Dodatki Zawiera: Aromaty
Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki cukier
albumina jaja w proszku
skrobia kukurydziana
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromat
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 23 g
% RWS* na porcję 23 g
Wartość energetyczna: 1553 kJ
362 kJ
4 %
Wartość energetyczna: 365 kcal
85 kcal
4 %
Tłuszcz: 0 g
0 g
0 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
0 g
0 %
Węglowodany: 87 g
20 g
8 %
w tym cukry: 84 g
20 g
22 %
Białko: 4,8 g
1,1 g
2 %
Sól: 0,19 g
0,04 g
1 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w podstawowym sposobie przygotowania (bez dekoracji).:
Przepisy Nasz przepis na bezę

Przygotuj: 125 ml zimnej wody

Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C.
Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).

Po upieczeniu Twoja beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.

Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.

Pyszny dakłas
- Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego.
- Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm.
- Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku.
- Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj.
- Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.

Opis produktu

Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g

24 inne produkty w tej samej kategorii: