CIASTA W PROSZKU

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g Zobacz większe

Nazwa: Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

Ilość: 200 g

Cena 4,18 zł

Cena za kilogram 20,90 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,18 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt bezglutenowy.
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne..
Składniki skrobia ziemniaczana
cukier
mąka ryżowa
skrobia ziemniaczana modyfikowana
regulator kwasowości: difosforany
substancja spulchniająca: węglany sodu
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta
serwis@celiko.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
Wartości odżywcze w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna : 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz : 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,0 g
Węglowodany : 87 g
w tym cukry : 26 g
Białko : 1,7 g
Sól : 0,01 g
Przepisy Składniki na ciasto kruche z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego Celiko, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.

Wykonanie ciasta kruchego z owocami:
1. Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy je dodawać małymi porcjami).
2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę.
3. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym.
4. Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
5. Pozostałą cześć ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
6. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut.

Składniki na ciasteczka:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada.

Wykonanie ciasteczek:
1. Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w „kulkę".
2. Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
3. Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm, a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm.
4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć).
5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.
6. Ciasteczka piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut.

Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.

Opis produktu

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

25 inne produkty w tej samej kategorii: