Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g
Ilość: 200 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL |
Zalecenia dla alergików | Gluten: Nie zawiera Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt bezglutenowy. Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.. |
Składniki | skrobia ziemniaczana cukier mąka ryżowa skrobia ziemniaczana modyfikowana regulator kwasowości: difosforany substancja spulchniająca: węglany sodu sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. +48 (61) 871 27 00 e-mail: celiko@celiko.com.pl www.celiko.com.pl serwis konsumenta serwis@celiko.com.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. |
Wartości odżywcze | w 100 g koncentratu Wartość energetyczna : 1515 kJ / 362 kcal Tłuszcz : 0,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,0 g Węglowodany : 87 g w tym cukry : 26 g Białko : 1,7 g Sól : 0,01 g |
Przepisy | Składniki na ciasto kruche z owocami: 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego Celiko, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli. Wykonanie ciasta kruchego z owocami: 1. Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy je dodawać małymi porcjami). 2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę. 3. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym. 4. Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. 5. Pozostałą cześć ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta. 6. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut. Składniki na ciasteczka: 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada. Wykonanie ciasteczek: 1. Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w „kulkę". 2. Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min. 3. Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm, a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm. 4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć). 5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe. 6. Ciasteczka piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy. |
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
200 g
300 g
365 g
400 g
154 g
295 g
180 g
280 g