CIASTA W PROSZKU

Delecta La Chocolatiere Cookie Brownie czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 508 g

Nazwa: Delecta La Chocolatiere Cookie Brownie czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 508 g

Ilość: 508 g

Cena 11,99 zł

Cena za kilogram 23,60 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

11,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
www.delecta.pl
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki Ciasto czekoladowe: cukier, mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10%, sól, aromat: wanilina
Ciasto kruche: cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, aromat: etylowanilina
Krople czekolady 25% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
www.delecta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cookie Brownie z dużymi kroplami czekolady mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze w 100 g produktu po przygotowaniu
Wartość energetyczna : 1949 kJ / 466 kcal
tłuszcz : 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 12 g
węglowodany : 55 g
w tym cukry : 40 g
białko : 5,3 g
sól : 0,32 g
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72% tł. i mlekiem 2% tł.).:
Przepisy Sposób przygotowania:
Przygotuj:
Do ciasta czekoladowego:
- 100 g margaryny
- 1 jajo
- 20 ml mleka (ok. 2 łyżki)
- 45 g kropli czekolady (ok. 4-5 łyżek)

Do ciasta kruchego:
- 75 g miękkiej margaryny
- 1 żółtko
- 70 g kropli (ok. 7 łyżek) czekolady
- do posypania 10 g (ok. 1 łyżka) kropli czekolady

Przygotowanie kropli czekolady do ciasta:
Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części:
Pierwsza cześć (do ciasta czekoladowego): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g)
Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g)
Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady
1. Przygotowanie ciasta czekoladowego:
Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.
Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu.
Wyłóż papierem do pieczenia blachę do brownie o wymiarach ok. 18 x 30 cm lub tortownicę o śr. 24 cm.
2. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, mleko i rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek).
Wyłóż ciasto na dno foremki i wyrównaj.
3. Przygotowanie ciasta kruchego:
Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę. Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki).
Pod koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (ok. 1 łyżeczki).
4. Dekorowanie:
Całość posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka). Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.

Opis produktu

Delecta La Chocolatiere Cookie Brownie czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 508 g
Delecta La Chocolatiere to sposób na to, aby Twój codzienny deser stał się niezwykły i wyrafinowany. To nie tylko radość z jedzenia, ale to także pasja i kreatywność w tworzeniu.

25 inne produkty w tej samej kategorii: