Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta La Chocolatiere Cookie Brownie czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 508 g
Ilość: 508 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Bakalland S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 www.delecta.pl |
Zalecenia dla alergików | Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Zawiera Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | Ciasto czekoladowe: cukier, mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10%, sól, aromat: wanilina Ciasto kruche: cukier, mąka pszenna, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, aromat: etylowanilina Krople czekolady 25% (mogą zawierać mleko): miazga kakaowa, cukier, glukoza, emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa min. 47,2% |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu. |
Adres zwrotny | Bakalland S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 www.delecta.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Cookie Brownie z dużymi kroplami czekolady mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu po przygotowaniu Wartość energetyczna : 1949 kJ / 466 kcal tłuszcz : 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 12 g węglowodany : 55 g w tym cukry : 40 g białko : 5,3 g sól : 0,32 g Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72% tł. i mlekiem 2% tł.).: |
Przepisy | Sposób przygotowania: Przygotuj: Do ciasta czekoladowego: - 100 g margaryny - 1 jajo - 20 ml mleka (ok. 2 łyżki) - 45 g kropli czekolady (ok. 4-5 łyżek) Do ciasta kruchego: - 75 g miękkiej margaryny - 1 żółtko - 70 g kropli (ok. 7 łyżek) czekolady - do posypania 10 g (ok. 1 łyżka) kropli czekolady Przygotowanie kropli czekolady do ciasta: Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części: Pierwsza cześć (do ciasta czekoladowego): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g) Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g) Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady 1. Przygotowanie ciasta czekoladowego: Rozpuść i wystudź 100 g margaryny. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż papierem do pieczenia blachę do brownie o wymiarach ok. 18 x 30 cm lub tortownicę o śr. 24 cm. 2. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, mleko i rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty. Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek). Wyłóż ciasto na dno foremki i wyrównaj. 3. Przygotowanie ciasta kruchego: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę. Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki). Pod koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (ok. 1 łyżeczki). 4. Dekorowanie: Całość posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka). Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia. |
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
600 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
200 g
300 g
365 g
400 g
154 g
295 g
180 g
280 g