CUKIER I PROSZKI DO PIECZENIA

Celiko Cukier wanilinowy 32 g

Celiko Cukier wanilinowy 32 g Zobacz większe

Nazwa: Celiko Cukier wanilinowy 32 g

Ilość: 32 g

Cena 1,10 zł

Cena za kilogram 34,38 zł

1,10 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera
Orzechy laskowe: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: soję, mleko, orzechy ziemne i laskowe.
Produkt bezglutenowy
Składniki cukier
aromat: etylowanilina
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. (61) 871 27 00
fax (61) 879 35 95
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przyrządzenia - ciasto drożdżowe
Przygotować:
1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego Celiko,
2 jaja,
20 g świeżych drożdży,
100 ml mleka,
30 g oleju lub roztopionego masła,
2 łyżki cukru wanilinowego Celiko.

Wykonanie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja i olej lub roztopione masło. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220°C ok. 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier wanilinowy
Przepisy Sposób przyrządzenia - ciasto drożdżowe
Przygotować:
1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego Celiko,
2 jaja,
20 g świeżych drożdży,
100 ml mleka,
30 g oleju lub roztopionego masła,
2 łyżki cukru wanilinowego Celiko.

Wykonanie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja i olej lub roztopione masło. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220°C ok. 40 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Opis produktu

Celiko Cukier wanilinowy 32 g

24 inne produkty w tej samej kategorii: