CUKRY INNE

Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Nazwa: Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Ilość: 500 g

Cena 7,40 zł

Cena za kilogram 14,80 zł

7,40 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Składniki cukier trzcinowy nierafinowany typ "Demerara"
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Adres zwrotny Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
www.sente.pl

Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Kraj pochodzenia Mauritius
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1690 kJ / 398 kcal
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 99,4 g
w tym cukry : 99,4 g
Białko : 0 g
Sól : 0 g
Przepisy Nasz przepis na aromatyczną kawę...
Zaparz w imbryczku swoją ulubioną kawę. Do filiżanki małej 2/3 jej objętości oraz dodaj ciepłego mleka doprawionego odrobiną wanilii i cynamonu. Dodaj kilka kryształów cukru trzcinowego do smaku. Rozkoszuj się wybornym smakiem i aromatem tak przyrządzonego napoju.

Opis produktu

Sante Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku. Polecamy... Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.

11 inne produkty w tej samej kategorii: