CZEKOLADY

E. Wedel Czekolada gorzka o smaku espresso 100 g

Obniżka! E. Wedel Czekolada gorzka o smaku espresso 100 g Zobacz większe

Nazwa: E. Wedel Czekolada gorzka o smaku espresso 100 g

Ilość: 100 g

PROMOCJA! 2,85 zł
do 2020-12-07

stara cena oszczędzasz
4,49 zł -1,64 zł
Cena za kilogram 28,50 zł

2,85 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Zawiera
Składniki czekolada gorzka 50% (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, sól, aromat)
cukier
tłuszcz roślinny (palmowy)
mleko pełne w proszku
serwatka w proszku (z mleka)
pasta kawowa (3,8%) (kawa 63%, tłuszcz roślinny (rzepakowy), emulgator: lecytyna sojowa)
kawa mielona (1%)
aromat
emulgator (lecytyna sojowa)
barwnik (karmel amoniakalno-siarczynowy)
Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50%
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Adres zwrotny LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl

Warto porozmawiać
Infolinia konsumencka: 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej
Nazwa produktu uregulowana prawnie Czekolada gorzka z nadzieniem o smaku espresso
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: 100 g / 20 g / %*/20 g / * /
Energia 2208 kJ / 442 kJ / 5,3% / 8 400 kJ /
Energia530 kcal / 106 kcal / 5,3% / 2 000 kcal /
Tłuszcz 33 g / 6,6 g / 9,4% / 70 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g / 3,2 g / 16,0% / 20 g /
Węglowodany 49 g / 9,7 g / 3,7% / 260 g /
w tym cukry 47 g / 9,4 g / 10,4% / 90 g /
Błonnik6,6 g / 1,3 g / - / - /
Białko 5,9 g / 1,2 g / 2,4% / 50 g /
Sól 0,16 g / 0,03 g / 0,5% / 6 g /
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal).
Produkt zawiera 5 porcji x 2 kostki (~20 g).

Opis produktu

Espresso Espresso to kawa pochodząca z Włoch, której nazwa pochodzi od włoskiego przymiotnika Espressivo czyli wyrazisty. Po raz pierwszy przygotowana w 1901 przez Luigiego Bezzera, szybko zyskała popularność wśród smakoszy kaw. Obecnie stanowi bazę dla innych kawowych deserów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: