DIETETYCZNE

Sante Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 500 g

Nazwa: Sante Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 500 g

Ilość: 500 g

Cena 7,40 zł

Cena za kilogram 14,80 zł

7,40 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Składniki cukier trzcinowy nierafinowany typ "Fine Demerara"
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Adres zwrotny Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa

Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Więcej informacji znajdziesz na: www.sante.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier trzcinowy nierafinowany typ "Fine Demerara" drobny extra - fine
Wartości odżywcze w 100 g produktu
wartość energetyczna : 1690 kJ / 398 kcal
tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
węglowodany : 99,4 g
w tym cukry : 99,4 g
białko : 0 g
sól : 0 g
Przepisy Przepis na aromatyczną kawę.
Zaparz w imbryczku swoją ulubioną kawę.
Do filiżanki nalej 2/3 jej objętości oraz dodaj ciepłego mleka doprawionego odrobiną wanilii i cynamonu.
Dodaj łyżeczkę cukru trzcinowego Demerara do smaku.
Rozkoszuj się wybornym smakiem i aromatem tak przyrządzonego napoju.

Opis produktu

Sante Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 500 g
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara ekstra fine (drobny) charakteryzuje się złotobrązowymi, drobnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku. Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Nadaje charakterystyczny karmelowy smak i brązowy kolor różnego rodzaju ciastom i ciasteczkom. Cukier trzcinowy Sante jest świetnym dodatkiem do lodów, konfitur i likierów. Stosowany jest również jako przyprawa wzmacniająca smak oraz zapach wielu potraw. Przygodę z cukrem trzcinowym Sante warto zacząć od... kawy lub herbaty. Krok drugi - domowe wypieki. Warto go użyć zarówno do dekoracji, jak i podkreślenia barwy oraz smaku ciasta. Sprawdza się także w potrawach słodko-kwaśnych oraz różnego rodzaju sosach.