DO GOTOWANIA

Winiary Nasza Specjalność Żurek z grzybami 49 g

Winiary Nasza Specjalność Żurek z grzybami 49 g Zobacz większe

Nazwa: Winiary Nasza Specjalność Żurek z grzybami 49 g

Ilość: 49 g

Cena 2,49 zł

Cena za kilogram 50,82 zł

2,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Soja: Może zawierać
Składniki mąka żytnia 54,3%
odtłuszczone mleko w proszku
sól
suszone warzywa 9,2% (ziemniak, cebula, czosnek)
wędzony tłuszcz wieprzowy
aromaty
kwas (kwas cytrynowy)
ekstrakt drożdży
cukier
suszone grzyby 1,2% (maślak, borowik, podgrzybek)
majeranek
przyprawy
aromat dymu wędzarniczego
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa

Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żurek z grzybami.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: W 100 ml / Jeśli spożyjesz porcję: 1 talerz (250 ml) W 1 porcji / % RWS* w porcji /
Wartość energetyczna 88 kJ / 221 kJ / 3% /
Wartość energetyczna 21 kcal / 52 kcal / 3% /
Tłuszcz 0,3 g / 0,7 g / 1% /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g / 0,2 g / 1% /
Węglowodany 3,8 g / 9,5 g / 4% /
w tym cukry 0,7 g / 1,7 g / 2% /
Błonnik 0,3 g / 0,8 g / - /
Białko 0,7 g / 1,7 g / 3% /
Sól 0,77 g / 1,9 g / 32% /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 3 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.

Opis produktu

Żurek z grzybami to aromatyczna wersja żurku wzbogacona grzybami leśnymi. Takie połączenie smaków nawiązuje do staropolskich tradycji kulinarnych, do których coraz chętniej powracamy. Winiary Nasza Specjalność Żurek z grzybami powstaje na bazie mąki żytniej z dodatkiem przypraw takich jak majeranek, cebula i czosnek, a do tego zawiera suszone grzyby: maślaki, borowiki i podgrzybki. Winiary Nasza Specjalność Żurek z grzybami ma przyjemnie kwaskowy, zrównoważony smak z wyraźnym aromatem leśnych grzybów oraz delikatnie kremową konsystencję. To zupa, która uświetni wielkanocny stół, ale równie dobrze smakuje przez cały rok, podawana w towarzystwie różnorodnych dodatków. Świetnie smakuje podana z jajkami, chipsami z bekonu, kabanosami czy puree ziemniaczanym. W Winiary dbamy o to, co ważne - dobre składniki w naszych produktach. Dlatego Żurek z grzybami Nasza Specjalność zawiera mąkę z polskiego żyta. Winiary Nasza Specjalność Żurek z grzybami: - To przyjemnie kwaskowy smak, delikatnie kremowa konsystencja i wyrazisty aromat leśnych grzybów - Powstaje z żyta uprawianego w Polsce - Świetnie smakuje z różnymi dodatkami, np. jajkami, puree ziemniaczanym, kabanosami

30 inne produkty w tej samej kategorii: