W PŁYNIE

Rolnik Żurek na zakwasie koncentrat 340 g

Obniżka! Rolnik Żurek na zakwasie koncentrat 340 g Zobacz większe

Nazwa: Rolnik Żurek na zakwasie koncentrat 340 g

Ilość: 339 g

NASZA CENA! 3,99 zł
do 2024-03-30

Cena za kilogram 11,74 zł

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla:
Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna
ul. Przelotowa 7
43-190 Mikołów
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Zawiera
Składniki woda
mąka żytnia (zawiera gluten)
sól
przyprawy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Adres zwrotny Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna
ul. Przelotowa 7
43-190 Mikołów
www.rolnik.pl
Przygotowanie i stosowanie Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru)
Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żurek na zakwasie koncentrat. Produkt pasteryzowany.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna : 220 kJ/ 52 kcal
Tłuszcz : <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : <0,1 g
Węglowodany : 11 g
w tym cukry : 0,4 g
Białko : 0,9 g
Sól : 0,40 g
Przepisy Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru)
Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!

Opis produktu

Rolnik Żurek na zakwasie koncentrat 340 g

13 inne produkty w tej samej kategorii: