DODATKI INNE

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g

Nazwa: Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g

Ilość: 60 g

Cena 1,90 zł

Cena za kilogram 31,67 zł

1,90 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki skrobie
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Lekki sernik domowy
- Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodaj 750 g zmielonego twarogu, 150 g cukru pudru, 15-20 kropli Aromatu cytrynowego Dr. Oetkera, Cukier wanilinowy Dr. Oetkera, Sernix Dr. Oetkera i 250 ml mleka.
- Całość mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 3-5 min.
- Do uzyskanej masy możesz dodać 3 łyżki stołowe umytych, osuszonych i obsypanych mąką rodzynek.
- Następnie masę delikatnie wymieszaj z pianą z białek i nałóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm.
- Piecz przez ok. 60 min w temp. 170°C
- Upieczony sernik pozostaw na ok. 10 min w piekarniku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.
Wartości odżywcze w 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty):
Wartość energetyczna : 962 kJ/230 kcal
Tłuszcz : 12 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 6,8 g
Węglowodany : 17,1 g
w tym Cukry : 13,7 g
Białko : 13,2 g
Sól : 0,13 g
Przepisy Tradycyjny sernik domowy
Składniki:
- 5 jajek,
- 200 g cukru pudru,
- 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego,
- 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera,
- 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera,
- 150 g rozpuszczonego masła.

Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.

Opis produktu

Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty: - łatwe i szybkie zastosowanie - ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję

30 inne produkty w tej samej kategorii: