Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
Ilość: 60 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Substancje konserwujące: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Możliwa obecność glutenu i mleka. |
Składniki | skrobie aromat |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Lekki sernik domowy - Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodaj 750 g zmielonego twarogu, 150 g cukru pudru, 15-20 kropli Aromatu cytrynowego Dr. Oetkera, Cukier wanilinowy Dr. Oetkera, Sernix Dr. Oetkera i 250 ml mleka. - Całość mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 3-5 min. - Do uzyskanej masy możesz dodać 3 łyżki stołowe umytych, osuszonych i obsypanych mąką rodzynek. - Następnie masę delikatnie wymieszaj z pianą z białek i nałóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm. - Piecz przez ok. 60 min w temp. 170°C - Upieczony sernik pozostaw na ok. 10 min w piekarniku. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku. |
Wartości odżywcze | w 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty): Wartość energetyczna : 962 kJ/230 kcal Tłuszcz : 12 g w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 6,8 g Węglowodany : 17,1 g w tym Cukry : 13,7 g Białko : 13,2 g Sól : 0,13 g |
Przepisy | Tradycyjny sernik domowy Składniki: - 5 jajek, - 200 g cukru pudru, - 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego, - 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera, - 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera, - 150 g rozpuszczonego masła. Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem. |
40 g
20 g
2 g
20 g
30 g
20 g
20 g
20 g
10 g
50 g
125 g
8 g
26 g
530 g
25 g
9 g