MASY I KREMY

Gellwe Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g

Gellwe Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g

Ilość: 120 g

Cena 3,69 zł

Cena za kilogram 30,75 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję.
Składniki cukier
syrop glukozowy
oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy)
skrobie (ziemniaczana, pszenna)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
białka mleka
żelatyna
aromat
sól
barwnik (karoteny)
ekstrakt wanilii
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Do sporządzenia kremu waniliowego przygotuj:
- 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki),
- 100 g masła lub margaryny.

Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty
3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem w proszku o smaku waniliowym do ciast i tortów.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i masłem: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i masłem: w 1 porcji (około 32 g)
Wartość energetyczna: 1256 kJ / 302 kcal
402 kJ / 97 kcal 5%*
Tłuszcz: 22,6 g
7,2 g 10%*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16.5 g
5,3 g 27%*
Węglowodany: 20,2 g
6,5 g 3%*
w tym cukry: 14,7 g
4,7 g 5%*
Białko: 3,9 g
1,3 g 3%*
Sól: 0,11 g
0,03 g 1%*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:

Z jednego opakowania otrzymujemy około 520 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 32 g kremu):
Przepisy Pomysł na: Tort waniliowy.

Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 130 g cukru pudru (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe.

Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez ok. 30 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.
Słodkiego dnia :)

Opis produktu

Gellwe Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g

21 inne produkty w tej samej kategorii: